LAPP panostaa vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen niin uusien tuotteiden kehityksessä kuin valmistuksessa. Yritys toi esimerkiksi markkinoille vuonna 2020 maailman ensimmäisen lyijyttömästä messingistä valmistetun SKINTOP®-holkkitiivistesarjan.

LAPP vähentää teollisuuden ja teknologia-alan ympäristökuormaa tuomalla markkinoille ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistettuja vastuullisia tuotteita. Teema on esillä, kun LAPP Automaatio ja LAPP Connecto esittäytyvät Jyväskylän Sähkömessuilla 7.−9.2.2024, osastolla B221. 

LAPP panostaa vihreään siirtymään etenkin uusien tuotteiden kehityksessä. Yritys kehittää aktiivisesti innovatiivisia ratkaisuja, joilla mahdollisesti haitalliset materiaalikomponentit voitaisiin korvata, kertoo yrityksen Nordic Compliance Manager Anna-Riikka Happonen.

”Pyrimme lisäämään ympäristöystävällisten materiaalien osuutta tuotteissamme. Esimerkiksi kaapeleissa käytetään kierrätettäviä materiaaleja, ja hyvä esimerkki tästä on LAPPin kehittämä ympäristöystävällinen Ethernet-kaapeli, jonka vaippa on rakennettu biohajoavasta materiaalista. Kun tarkastellaan ympäristövaikutuksia, biohajoava tuote parantaa hiilijalanjälkeä noin 15 prosenttia", Happonen kertoo.

Alan edelläkävijä

LAPPilla on teollisuuden käyttöön soveltuvia matalajännitteisiä tasavirtaverkkokaapeleita, johtimia ja liitäntäratkaisuja, jotka tuovat tehokkuutta etenkin uusiutuvan energian tuotantoon.

LAPPin ÖLFLEX® SERVO FD zeroCM® - PUR-moottorikaapeli suojaa järjestelmiä yhteismuotoisilta häiriövirroilta, ja vähentää  vuotovirtoja jopa 60 % perinteisiin moottorikaapeleihin verrattuna. 

Yksiparisen ratkaisun eli Single Pair Ethernet (SPE) -kaapelien käyttäminen säästää tilaa ja se painaa vähemmän. Ympäristöä tukevaa säästöä tulee materiaaleissa ja kustannuksissa.

LAPPin korkealaatuiset tuotteet ovat luotettavia ja kestävät käytössä pitkään. Näin yritys vähentää uusien tuotteiden valmistuksesta aiheutuvaa ilmastokuormaa ja minimoi luonnonvarojen käyttöä. Uudet ympäristöystävällisistä materiaaleista tehdyt tuotteet vahvistavat LAPPin asemaa markkinoiden luotettavana edelläkävijänä.

”Olemme tuoneet ensimmäisenä toimijana maailmassa markkinoille lyijyttömät läpivientiratkaisut ja lyijyvapaat holkkitiivisteet. Tällaiset tulevaisuuden ratkaisut tukevat myös asiakkaitamme heidän vastuullisuus- ja hiilineutraaliustavoitteissaan”, Happonen jatkaa. 

LAPP tukee asiakkaita muutoksessa

Vuoden 2025 alusta EU-tasolla voimaan tulevat uudet lait korostavat ympäristövastuullisuuden teemoja entisestään. EU velvoittaa ensi vuoden alusta yrityksiä esittämään käyttämiensä tuotteiden niin sanotun EPD-ympäristöselosteen. Ympäristöseloste sisältää tiedot tuotteen tai prosessin koko elinkaaren ympäristövaikutuksista. 

CSRD-lainsäädäntö puolestaan edellyttää ensisijaisesti kaikkien suurten yritysten julkaisevan kestävyystietonsa toimintakertomuksessa direktiivin ja kestävyysraportointistandardien vaatimusten mukaisesti.

Uusien lakien myötä myös LAPPin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden vaatimustenmukaisuuteen liittyvien kyselyiden määrä kasvaa jatkuvasti. Tähän yritys reagoi konkreettisesti perustamalla compliance-, eli vaatimustenmukaisuuteen liittyviin asioihin keskittyvän asiantuntijan roolin, jossa Happonen nyt toimii.

”Alalla ollaan entistä valveutuneempia vastuullisuusasioissa, ja asiakkaamme tarvitsevat entistä enemmän tietoa tuotteissa käytetyistä materiaaleista ja esimerkiksi tuotteiden valmistuksen hiilijalanjäljestä. Teemme töitä, jotta voimme vastaisuudessa tarjota asiakkaillemme tuotteistamme esimerkiksi kattavat ympäristötuoteselosteet. Näin olemme valmiina tukemaan asiakkaitamme, kun uudet lait ja säädökset hiilijalanjäljen mittaamisesta astuvat voimaan”, Happonen kertoo.


Asiakkaamme ovat aina etusijalla kaikessa toiminnassamme

Vastaa lyhyeen 2 minuutin täysin anonyymiin kyselyyn!

Lue lisää

Kesäperjantait 2024

Suljemme tuntia aikaisemmin!

Lue lisää

Vapun ja helatorstain aukioloajat

Toimistomme ovet sulkeutuvat hieman aikaisemmin vapun ja helatorstain aattona.

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email