Tulosta

Kalvonäppäimistöt ja näppäimistöjen integroinnit koteloon

BOPLA:n eri kotelosarjoihin on saatavana valmiita vakiokalvonäppäimistöjä tai niihin voidaan tehdä asiakkaan kanssa suunnitellen erikoisratkaisuja monenlaisin tekniikoin.

Tekniikat

Johtava kupari
- kuparilaminoituun pohjakalvoon komponentit voidaan juottaa

Johtava hopea
- edulliset, silkkipainetut hopeakalvot perusratkaisuihin, pyydä tarjous!

Night Design
- taustavalaistut kalvot ja LED-valopainikkeet

Ohjauslevyt/-kotelot
- kotelorakenteet kosketusnäytöille ja näytöille

Profiline näppäimistöt
- ja perinteiset kalvonäppäimistöt


Kosketusnäytöt
- yhä useammin myös kalvonäppäimistöön yhdistettyinä

Kuputekniikka
- luotettava toiminta ja näyttävä design palautuvan muistimuovin avulla

AUTOTEX® AM™
- antimikrobinen kalvopinnoite julkisiin ja lääkintätiloihin

Kapasitiiviset
- suuri mekaanisen kuorman kesto, ilman liikkuvia osia

Korkeakiiltoiset
- killtävällä kalvolla ja erikoislakalla osin tai kokonaan kiiltävä

Kaksoiskoskettimet
- kaksiportainen ohjaus tai ohjauksen turvallinen kahdennus

Kiinteä piirilevy
- näppäimistökalvoon integrointi poistaa erillisen pohjalevyn tarpeen

AUTOTEX® Steel™
- harjatun teräksen väriseksi käsitelty PET-kalvo, johon ei jää sormenjälkiä


AUTOTEX® Softouch™
- erittäin hieno mattapinta esim. lääketieteellisiin laitteisiin

Painikkeet
- pienoiskytkimet 0,3 mm painuma, erinomainen näppäintuntuma

Digipainatus
- monimutkaisimmat ja näyttävimmät grafiikat kalvoihin laminoituina

Inquiry form

- tehtaan sähköinen kyselylomake, jonka täyttämällä voit määritellä haluamasi kalvonäppäimistön ominaisuuksia, joita tarjouslaskennassa tarvitaan

Technical information

- tarkkoja teknisiä tietoja kalvonäppäimistöjen rakenteesta, komponenteista ja materiaaleista, pdf-tiedosto

.

Tarkemmin joistakin tekniikoista:

Autotex AM, antimikrobinen pintamateriaali

Antimikrobinen pintamateriaali kalvonäppäimistöihin ja sisustuskalvoihin. Autotex AM suojaa monilta bakteerikannoilta, esim. MRSA, salmonella spp, jne. Kovapinnoitettu polyesterikalvo käyttää sisäänrakennettua “Microban”-antimikrobisuojausta. Jos bakteeri joutuu kosketuksiin Microbanin kanssa, sen antimikrobinen toiminto hajottaa bakteerin soluseinät estäen näin bakteerien kasvun ja lisääntymisen.

Antimikrobisia kalvonäppäimistöjä ja sisustuskalvoja käytetään pääasiassa alueilla, joissa on infektiovaara, kuten saaraaloissa, lääkärinvastaanotoilla, supermarketeissa, kahviloissa, julkisissa rakennuksissa ja julkisissa kulkuneuvoissa.

Kalvon valmistaja takaa toiminnan tuotteen koko eliniäksi. Autotex AM on saatavana vahvuuksina 150u ja 200u. Autotex AM ei rajoita suunnittelua mitenkään – kalvot voidaan suunnitella täysin asiakkaan vaatimusten mukaan.

Taipuisat piirilevyt, FT-E-tekniikka

Nerokkuuden ja yksinkertaisuuden yhdistävä FT-E-tekniikka on huokutteleva tuttavuus: syöteyksikkö (FT) ja siihen liittyvä elektroniikka (E) ovat molemmat samalla pohjamateriaalilla, ilman kalliita, vikaantumisherkkiä liittimiä.
Toimitamme koko kalvonäppäimistön, sisältäen piirilevyn asennettuine komponentteineen (liittimet, LEDit, vastukset jne.). Ensin kaikki kalvotasot ja kytkinelementit asennetaan piirilevylle, sitten ulkoreunat jyrsitään tai reijitetään ja tarvittavat komponentit asetetaan laajennetulle pohjakalvolle.

High Gloss, korkeakiiltoinen

Erikoispintatyyppejä voidaan luoda käyttämällä kiiltävää kalvoa ja erikoistyyppistä lakkaa. Osittain kiiltävät alueet muuttavat ulkonäköä huomattavasti, näin tuotteen saa edullisesti erottumaan tavallisista teollisuusnäppäimistöistä.

Kaksoiskoskettimet

Kalvonäppäimistöt kaksoiskoskettimilla antavat lisäturvallisuutta ja niitä käytetäänkin suurta varmuutta tarvittaessa; lääketieteen tekniikassa tai herkkien mittausten tai säätöpiirien yhteydessä. Tekniikka mahdollistaa kaksi erillistä kytkintoimintoa:

Ensimmäinen kytkintaso aktivoituu käyttövoimalla 4 N – seuraava taso vasta, kun saavutetaan 8 N. Näppäintuntoa voidaan korostaa kaiverruksella tai erillisellä akryyliupotuksella – suljettu pinta lisää lujuutta. Mahdollisia käyttäjän virheitä voidaan välttää. Kalvo voidaan tehdä UV-kestävästä polyesteristä, vakiopintamateriaalista poiketen.

Tasorakenne johtaa 3,0 mm paksuuteen. Vähintään 1 miljoonan kytkentäsyklin elinikä voidaan saavuttaa tällä tekniikalla.

Kapasitiivinen tekniikka

Kapasitiiviset näppäimistöt soveltuvat rajuun mekaaniseen kulutukseen, ne kestävät happoja, pölyä ja muita epäpuhtauksia. Pinnan puhdistaminen on helppoa ja se mahdollistaa korkeat hygienian tasot.

Rakenneyksityiskohdat
Käyttäjään ei tarvita mekaanista yhteyttä eikä tuotteessa ole mekaanisia painikkeita. Aktivoitu elementti on erotettu käyttäjästä sileällä pinnalla (esim. lasi, muovi tai muu sähköä johtamaton pintamateriaali) – sileän pinnan puhdistaminen on paljon helpompaa. Tämä takaa optimaaliset hygienian tasot ja mahdollistaa käytön myös alueilla, joissa on ilkivallan vaara tai toisaalta puhdastiloja (esim. lääkintä- tai elintarviketilat). Sileän pinnan ansiosta tarvitaan vain kevyt painallus. Valo- ja/tai äänisignaalilla voidaan korvata näppäintuntuman puute. Kapasitiivinen kytkin voi olla yksittäinen painike tai koko näppäimistö, muodolle ei ole rajoituksia. Asiakaskohtaiset rakenteet ovat tietysti mahdollisia!

Tekninen toteutus
Painikkeen anturipinta koostuu kahdesta toisistaan erillään olevasta alueesta (lähetin- ja vastaanotinelektrodit). Anturipinnan sähkökenttään syntyy värähtelyä, mikä johtuu kapasitiivisen kytkennän kautta vastaanotinelektrodille. Kun pintaa kosketetaan sormella, kytkentään lisätään käyttäjän kehon kapasitiivisuus. Elektrodien välinen signaali vaimenee. Vaimentava „touch down“ havaitaan ja analysoidaan. Digitaalisuodattimet ja erikoisalgoritmit varmistavat, että sekä lyhyiden häiriöpulssien että pitkäaikaisten muutosten (sade, kosteus jne.) vaikutukset eivät aiheuta vikatoimintoja.

Kosketusnäytöt

Graafisia käyttöliittimiä on nykyisin kaikkialla. BOPLA on sisällyttänyt kosketusnäytöt kotelo- ja kalvonäppäimistötuotantoonsa jo vuosien ajan.

Aiemmin vaadittin usein kosketusnäyttöä kalvonäppäimistön tilalle. Nyt asiakkaat haluavat yhä useammin yhdistää molemmat järjestelmäänsä. kosketusnäyttö on saanut samanlaisen roolin kuin tietokonehiiri, kun taas tietojen syöttö tapahtuu helpommin näppäimistön avulla.

Kosketusnäytön ja lasin yhdistelmä
Kosketusnäyttöjen yhdistäminen koteloihin tai asiakaskohtaisiin kannatuslevyihin voidaan tehdä monella tavalla. Sovelluksiin, joissa ei saa olla likaa kerääviä reunoja (lääkintä- tai elintarviketeollisuus), tarjoamme usein ratkaisuksi jatkuvaa etukalvoa, koko alueen yli laminoituna tai taustan tilanjakomerkeillä varustettuna.

Kuparitekniikka

Vain BOPLA tarjoaa sinulle kuparitekniikan edut. Monet yritykset mainitsevat kalvonäppäimistöjä myydessään niiden edustavan hopeajohdetekniikkaa - mutta asiakkaalle ei juuri koskaan kerrota tämän tekniikan haitoista ja riskeistä.

BOPLA sen sijaan valmistaa korkealuokkaisia näppäimistöjä kuparilaminoiduilla pohjakalvoilla, galvaanisesti hopeoituina (tilauksesta myös kultapinnoitettuna). Kuparilaminoitu materiaali on erittäin joustava, joten kalvokaapelin vaurioituminen on lähes mahdotonta ja hopean häviämiseen liittyvät ongelmat vältetään.

Emme käytä liimoja, kuten hopejohdetekniikassa tehdään, vaan voimme juottaa LEDit, valodiodit ja muut komponentit turvallisesti ja pysyvästi. Nämä ominaisuudet antavat asiakkaille päivittäin vaadittua turvallisuutta.

Kiinteälle piirilevylle rakennettu näppäimistö

Käyttämällä näppäinkenttien ja piirilevyjen suoraa yhdistelmää voidaan helposti luopua kokonaan kannatuslevystä. Tällöin painopiirilevymateriaalin (FR4 tms.) vahvuus on valittava niin, että sen vakavuus vastaa metallista kannatuslevyä. Tuotteeseen voidaan liittää ruuveja, aukkoja tai jyrsintäkohtia. Päällimmäinen taso liitetään sitten etulevyksi kuin perusnäppäimistöönkin. Näin asiakas saavuttaa selkeitä kustannussäästöjä.

Profiline 

Teknisten ratkaisujen kärkeä on Profiline-tekniikka. Pääpiirteitä ovat parannettu näppäintuntuma ja käytettävyys. Niinsanottu lyhytiskuinen tuntuma parantaa huomattavasti käyttäjän ja koneen välistä yhteyttä, mukaan lukien erittäin pienet tai suuret näppäinpinta-alat. Tämän takaa tunnokas, luja näppäinelementti, joka on sovitettu napsahduskuvun ja etukalvon väliin.

Paremman tuntuman lisäksi Profiline-näppäinpinnat ovat erittäin kestäviä. Integroitu akryyliupotus suojaa pölyltä ja kosteudelta ja estää samalla napsahduskupua mahdolliselta muotoutumiselta. Ei edes voimakas pistemäinen kuormitus saa vahingoitettua näppäinaluetta. EU-patentti on näkyvä tulos jatkuvasta kehitystyöstä, jolla pyritään parhaan kosketustunnon ja ergonomian näppäimistöihin.

Profiline-näppäimistö voidaan toteuttaa myös kaksoiskalvorakenteena, joka mahdollistaa redundanttisen kaksoiskosketintoiminnon. Tällä rakenteella saadaan tehtyä myös 2-portainen ohjaus, esimerkiksi 1. porras = hidas / 2. porras = nopea.

Toinen Profiline-erikoissovellus on keinukytkin. Ylös/alas-, plus/miinus-, vasen/oikea- ja muut vaihtoehtoiset ohjaustarpeet saadaan toteutettua yhdellä 2-toimisella näppäinelementillä.

Profiline backlit, taustavalaistu

Tuotevalikoimaan on nyt lisätty taustavalaistut Profiline backlit -näppäimistöt. Ne ovat ideaalisia käytettäviksi pimeissä ympäristöissä, muuten rakenne on sama kuin Profiline-vakionäppäimistöissä. Niinpä Profiline back-lit tarjoaa samat huomattavat tekniset edut:
- erinomainen näppäintunto
- korotettu näppäinelementti
- optimaalinen paineenjakauma varmistaa napsahduskuvun pitkän eliniän
- optimaalinen sormen ohjaus

Profiline backlit -tekniikka mahdollistaa yksittäisten näppäinten valaisun. Valo kulkee erikoisnapsahduskuvun reiästä integroituun akryyliupotukseen, jossa se hajautetaan tarpeen mukaan. Tekniikka mahdollistaa suurialaisten näppäimistöjen ja kosketinelementtien valmistamisen. Asiakaskohtaisten näppäinmuotojen ja -värien valinta on lähes rajaton.

Taustavalaistu Profiline backlit -näppäimistö voidaan toimittaa kaikkiin BOPLA-koteloihin, joissa on näppäimistöupotus.

Profiline RGB-LED, väriä vaihtavat näppäimet


Erikois-RGB-LED mahdollistaa monta eri väriä näppäimen tilanosoitukseen. Punaisen, vihreän ja sinisen lisäksi saadaan luotua sekavärejä halutulla ohjauksella. Yksi näppäin voi värillään siis osoittaa montaa eri tilaa. Esimerkiksi: lukittu = punainen / on = vihreä / Bluetooth-yhteys = sininen / latautuu = valkoinen, jne. RGB-LED voidaan integroida Profiline-tekniikalla toteutettuihin kalvonäppäimistöihin.

Lisää Profiline-tietoa sivullamme BOPLA Profiline -näppäimistöt »


Asiakaskohtaisen näppäimistön kyselylomake on ladattavissa sivulta Bopla-esitteet ». Täytä lomake mahdollisimman täydellisesti ja lähetä myyntiimme. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Asiakaskohtaiset

Suurin osa Bopla-näppäimistöistä valmistetaan asiakkaan määrittelyn mukaisesti, asiakkaan kanssa yhteistyössä.

Asiakohtaisten näppäimistöjen tyypitykseen ja kyselyihin avuksi on tehty täytettävä kyselylomake.

Täyttämällä lomakkeen mahdollisimman täydellisesti ja lähettämällä sen myyntiimme saat projektisi nopeammin eteenpäin. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Lomakkeen löydät sivulta: Bopla-esitteet ».

Vakiot: Arteb

BOPLA-Arteb-käsikotelosarjaan valmistetaan joitakin vakiotyyppisiä kalvonäppäimistöjä.

Koteloiden pinnassa on upotusalue kalvonäppäimistöä varten, joten asennetun kalvon reunat jäävät luonnostaan suojaan kulutukselta.

Valikoimalinkin takana kunkin näppäimistötyypin kohdalla otsikossa määritellään mihin BOPLA-Arteb-kotelokokoon kyseinen tyyppi sopii.

Vakionäppäimistöt löydät täältä: Standard membrane keypads for BOPLA-Arteb »

Kotelot löydät täältä: Standard enclosures BOPLA-Arteb »


Vakiot: BOS

BOS-käsikotelosarjaan valmistetaan joitakin vakiotyyppisiä kalvonäppäimistöjä.

Koteloiden pinnassa on upotusalue kalvonäppäimistöä varten, joten asennetun kalvon reunat jäävät luonnostaan suojaan kulutukselta.

Valikoimalinkin takana kunkin näppäimistötyypin kohdalla otsikossa määritellään mihin BOS-kotelokokoon kyseinen tyyppi sopii.

Vakionäppäimistöt löydät täältä: Standard membrane keypads for BOS »

Kotelot löydät täältä: Standard enclosures BOS »


Vakiot: Elegant

Elegant F -käsikotelosarjaan ja Elegant-Pult-pöytäkotelosarjaan valmistetaan joitakin vakiotyyppisiä kalvonäppäimistöjä.

Koteloiden pinnassa on upotusalue kalvonäppäimistöä varten, joten asennetun kalvon reunat jäävät luonnostaan suojaan kulutukselta.

Valikoimalinkin takana kunkin näppäimistötyypin kohdalla otsikossa määritellään mihin kotelokokoon kyseinen tyyppi sopii.

Vakionäppäimistöt löydät täältä:
- Standard membrane keypads for Elegant »

Kotelot löydät täältä:
- Standard enclosures Elegant »
- Standard enclosures Elegant-Pult »


Tiedostot

Kalvonäppäimistöjen kyselylomake on ladattavissa sivulta Bopla-esitteet »
Asiakohtaisten näppäimistöjen tyypitykseen ja kyselyihin avuksi on tehty kyselylomake. Täyttämällä lomakkeen mahdollisimman täydellisesti ja lähettämällä sen myyntiimme saat projektisi nopeammin eteenpäin. Lähetysohjeet lomakkeella. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Valmistajan verkkosivuilla:

Boplan yritysesittely (YouTube):

Yhteystiedot