BOPLA Profiline- ja perinteiset kalvonäppäimistöt

BOBLA NLF-teknologia - innovatiivinen taustavalaistus perinteisille kalvonäppäimistöille

Valaistuksen merkitys korostuu kalvonäppäimistöissä yhä enemmän. Tärkein ominaisuus on edelleen näppäimien optimaalinen valaistus funktioiden signaalisoinneissa sekä näppäimien näkyvyys pimeässä, tosin erilaiset design-seikkoihin kohdistuvat kyselyt ovat selkeässä kasvussa. Usein halutaan valaista esimerkiksi laajempia kohdealueita tai näppäimistön tiettyjä symboleita. NLF-teknologian avulla voidaan luotettavasti toteuttaa lähes kaikki taustavalaistustarpeet kompaktilla sekä kustannustehokkaalla tavalla yksittäisestä näppäimestä tai näppäinryhmästä aina suuriin pintoihin asti. NLF-menetelmässä pintakalvon alle näppäimeen ohjataan valo sivulle valaisevalla LEDillä.

Luonteenomaista NLF-näppäimistöille:


 • valon levittäminen haluttuun kohtaan 
 • sivulle valaisevien LEDien ansiosta ei tarvita kalliita ja usein EMC-ESD ongelmia mukaansa tuovia konvertteri-tai invertteriratkaisuja 
 • LEDeillä on pitkä käyttöikä  
 • sopii myös sovelluksiin, joissa on tarve jatkuvalle valaistukselle 
 • voidaan operoida pienillä DC-virroilla ilman monimutkaisia lisäpiirejä, jolloin myös paristokäytöt mahdollisia
 • lähes kaikki taustavalaistusvaatimukset voidaan toteuttaa kompaktilla ja kustannustehokkaalla tavalla yksittäisestä näppäimestä suurin pintoihin.   


Profiline Backlit - taustavalaistus pimeisiin kohteisiin 

Profiline-näppäimistöissä näppäimen alle on integroitu akryyli-pala. Näin voidaan toteuttaa korkeampi näppäinmuoto, jolla näppäintuntuma paranee huomattavasti perinteiseen kupupainikkeeseen verrattuna. Valo ohjataan alapuolelta näppäimen alle integroituun akryylipalaan, joka hajottaa sen valaisemaan koko näppäinpalaa. Tällä tekniikalla toteutetussa näppäimistössä voidaan jokainen näppäin valaista yksilöllisesti. Pitkäikäisten LED-valojen ansiosta näppäimet soveltuvat erinomaisesti myös jatkuvaa valaisua vaativiin kohteisiin. 

Lisätietoja valmistajan sivulla - Profiline backlit »


Profiline-näppäimistö tarjoaa käyttäjälle huomattavia etuja:

 • erinomainen palaute näppäintoiminnosta   
 • tunto näppäinelementtiin    
 • optimaalinen näppäinvoiman jakaantuminen merkitsee vähemmän painetta kytkinkupuun  
 • näppäimen painamiskohta laajempi kuin perinteisellä kalvonäppäimellä, myös kuvun reuna-alueilta luotettava kytkintoiminto
 • suurikokoiset näppäimet ja kontaktielementit mahdollisia
 • suunnittelun vapaus erilaisiin näppäinmuotoihin.

Mitä Profiline-teknologiassa on edistyksellistä?

Tärkeimmät ominaisuudet ovat parennettu näppäintuntuma  ja käytön helppous.    
Erilaiset tuoteoikeudet Profiline-tuotemerkin ympärillä osoittavat Boplan vahvaa asemaa kalvonäppäimistöjen kehityksen kärjessä ja uusi tekniikka tarjoaa parhaat tuntoaistiin ja ergonomiaan perustuvat ominaisuudet. 

Nopea ja lyhyt painallus parantaa huomattavasti käyttöliittymän input-laitteen ominaisuuksia samoin kuin kohteesta riippuen erittäin pieni- tai suurikokoiset käyttönäppäimet. 

Edellä luetellut ominaisuudet saadaan aikaan näppäinelementillä, joka on sovitettu jousinäppäimen ja pintakalvon väliin. Parempien tunto-ominaisuuksien lisäksi Profiline-näppäimet ovat erittäin kestäviä. Näppäinelementin akryyli-materiaali suojaa kytkintä pölyltä ja kosteudelta sekä näppäintä muodonmuutoksilta.

Edes suuri pistemäinen paine ei vaurioita näppäimiä. Asiakkaiden erityistoiveet voidaan huomioida asiakkaiden haluamilla erikoisnäppäimillä, kuten valaistut näppäimet, keinukytkintä vastaavat toiminnot esim. (+/-)-näppäin; jopa kursoritoiminto voidaan toteutettaa Profiline-tekniikalla.  


Epätavallisen suuren näppäinmäärän integroinneille - Profiline HS ja ES 

Entistä useampia näppäimiä voidaan integroida olemassa olevalle näppäimistöpinnalle käyttämällä Profiline HS ( ”High Spacer”)  ja ES (”Embedded Spacer”) muunnoksia. Tämän mahdollistavat korotettu näppäinelementti ja näppäimen pienennetty kohokuvion korkeus.


Profiline HS (valaistu)


Profiline ES (valaistu)

Profiline HS (High Spacer)

Tämä Profiline-muunnos vastaa perinteistä kalvonäppäimistöä rakenteeltaan ja asennettavuudeltaan. Kuitenkin korkeamman rakenteensa vuoksi se vaatii syvemmän näppäimistöupotuksen koteloon. Näppäimistön kokonaiskorkeus on minimissään 2,5 mm.
Kytkentäkuviot layoutin monimutkaisuudesta riippuen voidaan toteuttaa kalvolle tai piirilevylle. Lisäksi käyttämällä läpinäkyvää välikappalemateriaalia näppäimistöön voidaan integroida enemmän LEDejä ja laajempia taustavaloefektejä.

Profiline ES (Embedded Spacer)

Perusominaisuuksiltaan Profiline ES vastaa Profiline HS:ää. Kuitenkin tässä versiossa näppäimistö on integroitu osaksi kotelorakennetta koteloseinämän toimiessa välikappaleena. Mekaaninen kiinnitys koteloon on erikseen varmistettava. Profiline ES -tekniikkaa voidaan soveltaa kaikissa koteloissa.

Erikoiskoteloihin läpiviennit näppäimille voidaan yhdistää työkaluun pienillä kustannuksilla.

Kuten HS:ssä näppäimistön rakennekorkeuteen voidaan vaikuttaa näppäinelementin ja pintakalvon kohotuksen korkeuksilla.


Valmistajan Profiline-tekniikan esite Profiline technology »

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email