Tulosta

WERMA CO2-valotorni

WERMA CO2-valotorni on täydellinen ratkaisu suljetun tilan ilmanlaadun valvontaan. Kysy lisää!

Tämä valotorni mittaa ympäristönsä hiilidioksidipitoisuutta ja näyttää sen selkeästi kolmella liikennevalovärillä. Käyttökohteita on lukemattomia, mm. koulut, ravintolat, kaupat, avotoimistot, lääkäreiden vastaanotot ja sairaalat. 

Ominaisuudet

 • Näyttää ympäröivän ilman pitoisuudet kolmella CO2-tasolla: vihreä (ympäröivä ilma OK), keltainen (tuuletus suositeltavaa), punainen (tuuletus tarpeen), vilkkuva punainen (tuuletusta tarvitaan välittömästi)
 • antaa selvän palautteen CO2-pitoisuudesta ja eliminoi korkeat hiilidioksidipitoisuudet muistuttaen luotettavasti tehokkaan tuuletuksen tarpeesta
 • varmistaa hygieenisen ja tuottavuutta edistävän ilman ympäristöön
 • parantaa työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuutta
 • plug&play-ominaisuuksiensa ansiosta CO2-valotorni on nopea ja helppo ottaa käyttöön, ja on välittömästi käyttövalmis. Tehonsyöttö on toteutettu mukana tulevalla pistokemuuntajalla (230V).
Oliko vallan väärä valotorni tämä? Tästä takaisin muihin vaihtoehtoihin, klikkaus.
1.000 ppm-variantti

CO2-valotorni 1.000 ppm-variantti 

CO2-valotornin 1.000 ppm -variantti on ideaalinen kaikkiin sisätiloihin, joissa ihmiset säännöllisesti viettävät pitkiä aikoja, kuten julkiset rakennukset, ravintolat, kaupat, yliopistot, koulut ja avotoimistot.

 • Vihreä liikennevalo: maks. 1.000 ppm*
 • Keltainen liikennevalo: 1.000 ppm … 2.000 ppm
 • Punainen liikennevalo: 2.000 ppm … 3.000 ppm
 • Vilkkuva punainen liikennevalo: yli 3.000 ppm

*(esimerkiksi Saksan ympäristölaitos suosittelee virallisesti tuuletusta 1.000 ppm alkaen)

800 ppm -variantti

CO2-valotorni 800 ppm -variantti

CO2-valotornin 800 ppm -variantti on ideaalinen herkempiin tiloihin, kuten lääkärin vastaanotot ja sairaalat.

Vihreä liikennevalo: maks. 800 ppm (DIN EN 16798-1:2021-04)
Keltainen liikennevalo: 800 ppm … 1.200 ppm
Punainen liikennevalo: 1.200 ppm … 2.000 ppm
Vilkkuva punainen liikennevalo: yli 2.000 ppm
Case storyt

Hymer varmistaa työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden WERMAn CO2-merkkivaloilla, lue koko artikkeli täältä


Case Story:  CO2-merkkivalot Spaichingenin yläkoulussa

WERMAn merkkivalosarja edistää luokkahuoneiden tehokasta tuuletusta

Saksassa Rietheim-Weilheimissa toimivan WERMA Signaltechnikin älykäs CO2-merkkivalosarja mittaa jatkuvasti hiilidioksidin (CO2) pitoisuutta sisäilmassa. Merkkivalon väri ilmoittaa liikennevalojen tapaan tarkasti, milloin huone on aika tuulettaa. Säännöllisen tuuletuksen on tarkoitus suojella pitkään samassa tilassa oleskelevia Covid-19-tartunnalta ja muilta tartuntataudeilta.

Spaichingenin kaupungin yläkoulu haluaa innovatiivisten merkkivalojen avulla maksimoida opettajien ja oppilaiden turvallisuuden. Rehtori Jürgen Pach on tyytyväinen siihen, että CO2-merkkivalot on saatu kaikkiin luokkiin: ”Minusta tämä on askel oikeaan suuntaan. Se suojaa pitemmän päälle kaikkia ja varmistaa parhaan mahdollisen sisäilman laadun.” Hän lisää: ”Meillä on CO2-merkkivalot myös henkilökunnan tiloissa ja kokoushuoneessa, jotta jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi.”

Myös Spaichingenin yläkoulussa matematiikkaa, kemiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa opettava Manuel Vogel on innoissaan uudesta merkkivalojärjestelmästä: ”Virallisen suosituksen mukaan luokkahuoneet pitäisi tuulettaa 20 minuutin välein. Samassa huoneessa saattaa kuitenkin olla 20 oppilasta tai enemmänkin, ja CO2-valot kertovat, milloin huone on tuuletettava viimeistään 10 minuutin päästä.” Hän on tyytyväinen siihen, että lapsetkin suhtautuvat merkkivaloihin positiivisesti: ”Merkkivalojärjestelmä on selkeä ja helppo ymmärtää ilman erillisiä ohjeita. Oppilaat huomaavat yleensä merkkivalon vaihtumisen keltaiseksi jo ennen opettajia. He jopa kinastelevat siitä, kuka saa avata ikkunat.”

Vogel on varma, että CO2-merkkivalot eivät ole mikään hetken investointi vaan ne tuovat pysyvää hyötyä luokkahuoneisiin: ”Sisäilman alhainen CO2-pitoisuus ei pelkästään suojaa infektioilta vaan myös parantaa oppilaiden keskittymis- ja suorituskykyä.”

WERMAn sisäilman CO2-pitoisuutta mittaava ratkaisu käsittää kolmitasoisen valotornin, joka on heti käyttövalmis ja erittäin helppo asentaa pikaliitännän ansiosta. Mukana toimitettava virtalähde liitetään verkkoon, laite kalibroi itsensä, ja sen jälkeen merkkivalot ovat käyttövalmiit. Järjestelmä mittaa sisäilman CO2-pitoisuuden saman tien ja näyttää tuloksen jollakin kolmesta väristä:

 • Jos CO2-pitoisuus on alle 1 000 ppm, merkkivalo on vihreä ja ilmanlaatu on hyvä.
 • Jos CO2-pitoisuus on yli 1 000 ppm, merkkivalo muuttuu keltaiseksi, jolloin huoneen tuulettamista suositellaan.
 • Punainen valo tarkoittaa, että CO2-pitoisuus on yli 2 000 ppm ja huone täytyy tuulettaa kunnolla.
 • Jos 3 000 ppm:n raja ylittyy, välkkyvä punainen valo kertoo, että tuuletus on tehtävä heti.

360 asteen valotornissa merkkivalot näkyvät selvästi joka puolelta. Erittäin kirkkaat LED-valot erottuvat selvästi myös suorassa auringonvalossa ja voimakkaassa valaistuksessa.

CO2-merkkivalojen optimaalinen sijoituspaikka on keskellä huonetta, ei liian lähellä ikkunaa ja enintään 2 metrin korkeudella lattiasta. Hiilidioksidi jakautuu suhteellisen tasaisesti huoneessa, joten useimmissa tiloissa tarvitaan vain yksi merkkivalosarja. Isoissa kokoushuoneissa tai urheilusaleissa suositellaan kahta valosarjaa.

Kysy lisää mahdollisuuksista!
Yhteystiedot