Hymer - työntekijöiden terveys ja turvallisuus edellä

HYMER asensi CO2-merkkivalot suojaamaan tuotantoa

Asuntoautoja valmistava HYMER varmistaa työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden WERMAn CO2-merkkivaloilla. HYMERissä CO2-merkkivalot näyttävät sisäilman CO2-pitoisuuden liikennevalojen tapaan kolmella värillä, jotka osoittavat selvästi tuuletuksen tarpeen.

HYMER – laatua, mukavuutta ja kulttiasemaa vuodesta 1957

”Asuntoautoilu on muutakin kuin lomanviettoa – se on intohimo”, HYMERin sähköosaston kunnossapitotiimin päällikkö Markus Bächle sanoo pilke silmäkulmassaan. ”Asiakkaillamme on oikeus laadukkaaseen autoon, jossa mukavuus, turvalaitteet ja ominaisuudet ovat parhainta tasoa ja joka myös säilyttää arvonsa." Bächle ei ole selvästikään vain HYMERin ja sen tuotantoprosessien fani, vaan asuntoautoilu on hänelle kokonaisuudessaan sydämen asia. Hän selostaa innostuneesti yksittäisiä tuotanto- ja kokoonpanovaiheita, kuvailee käytettyjä materiaaleja ja kertoo koulutustyöpajasta. ”’Made in Germany’ ei ole meille pelkkä korulause vaan puhdasta käytäntöä – kaikki valmistuksemme tapahtuu Saksassa. Tämä takaa asiakkaille erinomaisen laadun ja yhtiölle toiminnan riippumattomuuden.” Hymyillen hän lisää: ”Vielä tarkemmin sanottuna ’Made in Bad Waldsee’!”

Asuntoautoilun edelläkävijänä HYMER on rakentanut laadukkaita vapaa-ajan ajoneuvoja vuodesta 1957 lähtien asiakkaille, jotka haluavat matkoiltaan ja lomiltaan ainutlaatuisia kokemuksia. Yhtiöllä on oikea ajoneuvo kaikenlaisiin tarpeisiin käytännöllisistä retkeilyautoista premiumluokan asuntoautoihin. HYMERin laadukkaissa ajoneuvoissa mukavuus ja teknologia ovat parhaat mahdolliset. HYMERin missiona on kautta aikojen ollut uusien standardien määrittäminen, oli sitten kyse turvallisuudesta, kevytrakenteesta tai eristyksestä.

Covid-19-pandemia on aiheuttanut rajoituksia Saksan talouden lisäksi kaikille elämänalueille ja koko maassa. Pandemia on jättänyt jälkensä myös HYMERiin. Yhtiö oli toisaalta iloinen siitä, että tilauskirjat olivat täynnä ja asuntoautoilu nosti harrastuksena suosiotaan, mutta kuten Bächle sanoo: ”Emme tällä hetkellä pysty valmistamaan tuotteita riittävästi markkinakysyntään vastaamiseksi.”

Yhtiö on joutunut monien muiden tapaan myös sopeutumaan toimitusten pullonkauloihin, henkilöstön koronatartuntoihin ja sääntely- ja terveysviranomaisten määräämiin tiukkoihin rajoituksiin. ”Haluamme ilman muuta suojella työntekijöidemme terveyttä”, kunnossapitopäällikkö toteaa. ”Tartuntojen välttäminen työpaikalla ja kaikkien terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeysjärjestyksessämme kärjessä.”

Kysyttäessä, miten HYMER tässä onnistui, Bächle vastaa: ”Vastasimme viranomaisten vaatimuksiin antamalla CO2-mittalaitteet harjoittelijoille, jotka mittasivat kolmen kuukauden ajan päivittäin sisäilman CO2-arvoja eri puolilla yhtiötä. Halusimme todistaa, että ilmanlaatumme on kunnossa ja että suojaamme työntekijöitä tartunnoilta mahdollisimman tehokkaasti."

Tavoite: luotettavat ilmanlaatuarvot
Yhtiö meni askelta pitemmälle ja etsi vielä tehokkaamman ratkaisun: ”Halusimme, että kaikki voivat seurata ilmanlaatuarvoja jatkuvasti ja luotettavasti”, Bächle kertoo. ”Harjoittelijoiden saamat mittaustulokset osoittivat, että ilmanlaatuarvomme ovat yleisesti ottaen erittäin hyvät, mutta mittaukset olivat liian hajanaisia eivätkä riittävän luotettavia, ja ennen kaikkea ne eivät näkyneet työpisteissä.”

Kunnossapitotiimin päällikkö alkoikin etsiä sopivia laitteita, jotka mittaisivat sisäilman CO2-pitoisuutta jatkuvasti ja näyttäisivät sen kaikille selkeässä muodossa. Ratkaisu löytyi merkkilaitevalmistajan tuotteesta: ”WERMA oli meille tuttu ennestään. Olemme käyttäneet yrityksen valotorneja ja langatonta koneiden SmartMONITOR-valvontajärjestelmää jo pitkään, ja olemme täysin tyytyväisiä näihin älykkäisiin ratkaisuihin.”

Tilaus tänään, asennus huomenna

”Tutustuimme tietysti myös vaihtoehtoisiin tuotteisiin”, Markus Bächle kertoo. ”Niiden valoelementit tai signaalit olivat kuitenkin aivan liian pieniä suuria tuotantohalleja ajatellen.” Jotkin tuotteet eivät olleet kunnossapitopäällikön mukaan riittävän tarkkoja. ”Valinta oli varsin pian selvä, joten tilasimme saman tien WERMAlta 12 CO2-merkkivaloa testikäyttöön. Ne asennettiin erilliselle tuotantoalueelle.” Markus Bächle lisää, että tällainen merkinantojärjestelmä teki oitis vaikutuksen työntekijöihin. ”Merkkivalot ovat keskellä hallia ja hieman lattiatasoa korkeammalla, joten ne näkyvät helposti joka puolelta. Näin jokainen voi olla rauhallisin mielin ja tuntea olonsa turvalliseksi.”

HYMERin tuotantotiloihin on asennettu jo yli 30 WERMAn CO2-merkkivalosarjaa: puukomponenttien tuotantoon, vaahdotusosastolle, verhoiluun, esikokoonpanoon, sivuseinien esikokoonpanoon, koulutustyöpajalle ja valtavaan kokoonpanohalliin, jossa ajoneuvot viimeistellään. Jokaisella neljällä kokoonpanolinjalla on neljät CO2-merkkivalot. Nämä yhteensä 16 merkkivalosarjaa parantavat merkittävästi työntekijöiden turvallisuutta 15 000 m²:n kokoisessa hallissa.

Älykäs, turvallinen ja näkyvissä joka puolelta – näin CO2-merkkivalot toimivat

WERMAn sisäilman CO2-pitoisuutta mittaava ratkaisu käsittää kolmitasoisen valotornin, joka on heti käyttövalmis ja erittäin helppo asentaa. Mukana toimitettava virtalähde liitetään verkkoon, laite kalibroi itsensä ja merkkivalot ovat heti sen jälkeen käyttövalmiit. Järjestelmä mittaa sisäilman CO2-pitoisuuden saman tien ja näyttää tuloksen sitä vastaavalla merkkivalolla.

Järjestelmä mittaa CO2-pitoisuutta jatkuvasti ja näyttää tulokset kolmella eri värillä Saksan ympäristöviraston virallisten suositusten mukaisesti:

  • Jos CO2-pitoisuus on alle 1 000 ppm eli miljoonasosaa, merkkivalo on vihreä ja ilmanlaatu on hyvä.
  • Jos CO2-pitoisuus on yli 1 000 ppm, merkkivalo muuttuu keltaiseksi, jolloin tilan tuulettamista suositellaan.
  • Punainen valo tarkoittaa, että CO2-pitoisuus on yli 2 000 ppm ja tila on tuuletettava.
  • Jos 3 000 ppm:n raja ylittyy, välkkyvä punainen valo kertoo, että tuuletuksella on kiire.

Hyvä ilmanlaatu HYMERissä

Bächle on tyytyväinen CO2-merkkivaloihin, jotka toimivat sujuvasti ja jotka on myös otettu hyvin vastaan: ”Merkkivalojärjestelmä on selkeä ja helppo ymmärtää ilman erillisiä ohjeita. Jokainen näkee saman tien, kun merkkivalo muuttuu keltaiseksi ja tila on tuuletettava.” Lisäksi valotorni on 360-asteinen, joten merkkivalot näkyvät selvästi joka puolelta. Erittäin kirkkaat LED-valot erottuvat selvästi myös suorassa auringonvalossa ja voimakkaassa valaistuksessa.

WERMAn CO2-merkkivalojen ansiosta sisäilman laatua voidaan parantaa pitkällä aikavälillä, sillä korkeat hiilidioksidi- ja aerosolipitoisuudet voidaan välttää säännöllisellä ja tehokkaalla tuuletuksella. Hyvä sisäilma parantaa niin hygieniaa kuin tuottavuutta. ”Olemme tyytyväisiä siihen, että CO2-merkkivalot eivät ole tuotantohalleissamme vain hetkellinen investointi”, Markus Bächle toteaa. ”Alhainen CO2-pitoisuus ei pelkästään suojaa infektioilta vaan myös parantaa työntekijöiden keskittymis- ja suorituskykyä.”

WERMAn uudet CO2-merkkivalot varmistavat työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden optimaalisen turvallisuuden sekä edistävät pitemmän päälle myös tuottavuutta ja suorituskykyä.


Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää! 

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email