Vesa – konkari muistaa ajan, kun toimistolla ei vielä ollut tietokoneita

Lapp Automaation Business Line Managerina työskentelevän Vesa Tepposen ura kattaa alan lähes koko modernin kehityksen. Vesan LAPP-uran alkuaikoina 80-luvun puolivälissä toimistossa ei ollut vielä käytössä ensimmäistäkään PC-tietokonetta.

Vesa tuli taloon alun perin huoltomieheksi vastavalmistuneena tietoliikenne-elektroniikka-asentajana vuonna 1986. Nyt lähes 40-vuotta jatkuneen uransa aikana Vesa on ollut tekemisissä käytännössä kaikkien yhtiön tuotteiden kanssa. Teknologian kehitys on ollut nopeaa.

”80-luvulla telex ja myöhemmin yleistynyt sähköposti nopeuttivat työtä huimasti, sillä niitä ennen lähetimme dokumentteja ja piirustuksia asiakkaille kirjepostina. Nyt tiedostot voi jakaa tai näyttää kätevästi, vaikka Teamsissa”, Vesa havainnollistaa.

40 vuotta yrityksessä – oppiminen jatkuu yhä 

Reilut 10 vuotta huoltomiehenä työskenneltyään Vesa siirtyi myyntiin erikoislämpötilamittausten sekä kalibraattorien myyjäksi ja työskenteli tässä roolissa 2000-luvun alkuun saakka. 2000-luvun alusta lähtien hän on vetänyt neljää eri tuoteryhmää. Uudet työtehtävät ovat tarjonneet myös mahdollisuuden omatoimiseen opiskeluun eri tuotteiden, päämiesten ja asiakkaiden parissa.

Nykyinen Business Line Managerin rooli on Vesalle jo seitsemäs. Hän ei tee enää varsinaisesti myyntityötä, mutta sekä asiakkaat että kollegat arvostavat pitkältä ajalta kertynyttä osaamista. Osa asiakassuhteista ulottuu jo uran alkupäähän. Henkilökemiat ja luottamus ovat säilyneet, ja vanhat tutut asiakkaat ovat yhä säännöllisesti yhteydessä Vesaan.

”Asiakkaat myös luottavat meihin, sillä mikään muu yritys ei tarjoa tuotteita vastaavassa laajuudessa. Vaikka en enää tee pääsääntöisesti myyntityötä, kyselevät tutut asiakkaat yhä asioita minulta, koska arvostavat teknistä osaamistani. Sitä onkin kertynyt, kun on ollut kohta neljäkymmentä vuotta harjoittelemassa”, Vesa nauraa.

Nykyinen pesti on Vesalle paluu alkujuurille, sillä hän kehittää ja ylläpitää LAPP Automaation lämpötila-anturien valmistusta ja huollon toimintoja.

”Tulin taloon alun perin siksi, että haluan tehdä töitä käsilläni. Tällä hetkellä olen niin sanottu joka paikan höylä – esimerkiksi ylläpidän anturituotantomme konekantaa ja sen huoltosuunnitelmaa. Tykkään myös toimia ihmisten kanssa tiimeissä ja sitä työtä tässä juuri tehdään”, Vesa summaa.

Insinöörimäinen nörtti viihtyy perheen parissa

Vesa kuvailee itseään insinöörimäiseksi nörtiksi, joka on aina ollut kiinnostunut teknologiasta, ja siksi myös pysynyt ajan hermolla. Uudella teknologialla voidaan palvella asiakkaita nopeammin, mutta viime vuosina kiihtynyt kehitys herättää myös kysymyksiä.

”Olen opetellut urani aikana kaikki uudet systeemit ja tekniset järjestelmät, sillä olen aina halunnut aina kehittää itseäni. Välillä kehitys menee niin kovaa vauhtia eteenpäin, että tietoturvan ja virusten kanssa pitää olla tarkkana", Vesa huomauttaa.

Vapaa-aikaansa Vesa viettää mieluusti perheensä kanssa. Viime vuosina vapaahetkiä ovat ilostuttaneet lapsenlapset, joiden kanssa aika sujuu rattoisasti Kangasalla sijaitsevasta kakkosasunnosta käsin.

”Aiemmin kiersimme Eurooppaa moottoripyörällä ja Suomea asuntovaunun kanssa. Nyt karavaanielämä ja moottoripyöräily on vaihtunut kakkosasunnossa vietettyyn eräänlaiseen ”mökkielämään”. Pidän kiinni siitä, että lomat ja viikonloput vietetään yhdessä. Aika kuluu myös retkeillessä luonnossa sekä lasketellessa”, Vesa kertoo.

 Jos heräsi kysyttävää niin Vesa vastailee mielellään vesa.tepponen(a)lapp.com 

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email