Kuparin kurssi  695 €/100 kg info.automaatio@lappgroup.com

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma starttaa ensi viikolla Joensuussa!
Taitaja2019 -tapahtumassa alle 21-vuotiaat ammattiin opiskelevat tulevaisuuden tekijät kilpailevat oman alansa Suomen mestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin. Tapahtuma on monitoimihalli Joensuu Areenalla ja siihen on vapaa pääsy.

Lapp Automaatio on mukana tuotesponsorina automaatioasennus-kilpailuluokassa, jossa kilpaillaan ammattiosaamisesta ongelmanratkaisun muodossa. Esimerkiksi EPIC® SENSOR lämpötila-antureita ja WERMAn hälytyslaitteita löytyy laitteistosta. Semifinaalit luokassa on jo käyty, ja seuraavaksi finalistit siirtyvät ratkaisemaan uutta pulmaa. Kysyimme lajivastaava Tommi Puustiselta, Pohjois-Karjalan koulutusyhtymä Riveriasta, mikä boogie on pääkallopaikalla juuri ennen finaaleja.

—  Semifinaalissa opiskelijoiden tehtävänä oli kasata logiikkaa ja taajuusmuuttajia käyttävä ohjausjärjestelmä joka pyörittää moottoria lämpötilan mukaan. Kohteena tällaisella ratkaisulla on esimerkiksi teollisuuden kuljettimien ohjaus, Tommi muistelee.

Taitaja 2019 finaalin automaatioasennus-alue on jo valmiina opiskelijoita varten!

— Finaalissa opiskelijoiden tehtävänä taas on säätää demolaitteiston pinnankorkeutta. Mittelö on kolmipäivinen rutistus jossa opiskelijat asentavat puuttuvat kaapelit ja johtimet demolaitteistoon, ja sen jälkeen kokonaisuus ohjelmoidaan ja parametroidaan käyttökuntoon. Esivalmistelut kilpailuun on tehty ja tapahtuman aikana tuomarit voivat testata laitteistoa ja yleisö näkee pinnankorkeuden säätelyä, Tommi kuvailee.

— Kyllä siitä semmoinen 17 tuntia tulee kaikkinensa kolmeen päivään jolloin kuhisee ja tapahtuu! - Tommi kertoo.

—  Lapp Automaatio on ollut jo ensimmäisestä vuodesta asti mukana kanssamme Taitaja-tapahtumassa, Tommi muistelee. On hienoa että yritykset ymmärtävät tulevaisuuden tekijöiden kouluttamisen tärkeyden ja osallistuvat Taitaja-tapahtumaan myös tuotepromootiolla. Saamme näin luotua kilpailijoille autenttisen kokemuksen ns. "oikeasta elämästä", Tommi lopettaa.

Demolaitteistosta kurkkaa mm. tuttu lämpötilamittaus-anturi!


Tiistaina aloitetaan kilpailu automaatioasennuksen Suomen mestaruudesta isossa kuplahallissa. Tarkemmat speksit, finalistit ja aikataulun löydät täältä.

Ota suunnaksi Joensuu, bongaa tuotteemme ja kannusta finalisteja isolla kädellä!

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email