Single Pair Ethernet kehitettiin aikoinaan autojen kommunikointiratkaisuksi kustannusten, painon ja myös standardoidun Ethernet-kommunikaation vuoksi. Yritykset keksivät nopeasti sen potentiaalin ja edut valmistavassa teollisuudessa.

SPE tarjoaa matalan IP-pohjaisen verkkohierarkian. Verkko mahdollistaa laitteiden ja komponenttien liittämisen IP-osoitteiston avulla verkkoselaimella ja mahdollistaa asetusten muuttamisen ja/tai tietojen korjaamisen.  

Single Pair Ethernet -verkon yksipariset kaapelituotteet mahdollistavat merkittävästi nopeammanja helpomman asennuksen. Se myös pienentää asennusvirheiden mahdollisuutta, verrattuna nelipariseen Ethernet -kaapeliin. SPE:n avulla toimilaitteiden ja antureiden tiedot saadaan välitettyä pilveen, tai yritysten toiminnanohjauksen käyttöön.

Single Pair Ethernet ratkaisu on myös kustannustehokas, koska tarvittavien lisälaitteiden määrä on pienempi verrattuna kenttäväylien kytkemiseen käytetyissä Cat 5 Ethernet -verkoissa. 

SPE on kansainvälisesti standardisoitu teknologia IEEE:n mukaisesti. Kolme pääteknologiaa ovat Gigabit Ethernet 802.3ch käyttötarkoituksena kulkuneuvot aina 15 metrin datan siirtoetäisyyksiin. Gigabit Ethernet, 100 Mbit -Ethernet ja 10 Mbit -Ethernet soveltuvat valmistavaan teollisuuteen, koska kahdella ensin mainitulla päästään 40 metrin etäisyyksiin ja 10 Mbit Ethernet mahdollistaa jopa 1000 metrin etäisyydet. Siirtoetäisyyden pituus on todellinen etu kenttäväyläratkaisuissa.

Käytettävissä on kolme erilaista kaapelia seuraavin johdin poikkipinta-aloin; AWG 26, AWG 22 ja AWG 18. AWG 26 on ohuin kaapeli ja soveltuu Gigabit tai 100Mbit tiedonsiirtoon aina 40 metrin etäisyyteen saakka.

Vaihtoehtoja kaapeleista löytyy kiinteään asennukseen, liikkuvaan asennukseen tai energiansiirtoketjukäyttöön ja robotiikkaan. Kaikki tämä on kuvattu IEC 611563 standardissa. AWG 18 -poikkipinta-ala mahdollistaa jopa 1000 metrin etäisyyden tiedonsiirron liikkuvassa tai kiinteässä asennuksessa. 

Lue lisää ETHERLINE® uutuuksistamme.


Voit myös olla yhteydessä tuoteryhmäpäällikköömme Jukka Vepsäläiseen 020 764 6510, jukka.vepsalainen@lapp.com 

tai tekniseen myyntiimme 020 764 6410, sales.fi.lav@lapp.com 

Turvallisuus ennen kaikkea!

Lue lisää

LAPP hyödyntää uutta biohajoavaa muovia teollisuuden Ethernet-kaapelien vaippamateriaalissa

Lue lisää

Single Pair Ethernet (SPE) – Tulevaisuuden kommunikointiin

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email