Siko WV58MR - kahdennettu absoluuttianturi

Siko WV58MR -absoluuttikulma-anturi on magneettisella luennalla toteutettu absoluuttianturi, jonka sisäinen anturointi on kahdennettu, erityisesti liikkuviin laitteisiin kehitetty. Sitä voidaan käyttää turvallisuuskriittisissä sovelluksissa turvallisuuden suorituskykytasolle PL d saakka. Erittäin lujan rakenteensa ja erikoiskoteloversioidensa myötä se soveltuu ideaalisesti liikkuvien koneiden raskaisiin käyttöihin.

Ominaisuudet WV58MR:

  • absoluuttinen, redundanttinen kulma-anturi
  • erittäin luja rakenne, 58 mm vakioservolaippa, IP65/67
  • käyttöjännite 8 ... 36 VDC
  • hyvä sähkömagneettinen yhteensopivuus
  • saatavana myös suolasuihkun kestävässä kotelossa
  • saatavana erityisellä kääntökehä-ohjelmalla.

Tarkat tuotetiedot ja CANopen-manuaali valmistajan sivulla: www.siko-global.com...WV58MR »

Pidä tarkasti hallinnassa kulmat ja liikkeet, vaikeimmissakin olosuhteissa!

Turvallisuusohjeet ja -määräykset ovat olleet suurin huomioitava komponentti uusien liikkuvien koneiden rakenteen suunnittelussa jo ennen uuden standardin EN ISO 13849 esittelyä. Julkaistu EN ISO 13849 muutti monta asiaa liittyen luotettavaan kulman- ja etäisyydenmittaamiseen. Uudet standardiehdotukset, kuten EN 13000 mobiilinostureille tai EN 1175 haarukkatrukeille, menevät vieläkin pidemmälle lisätoimenpiteitä vaatien. Aina ei ole mahdollista löytää markkinoilta anturia, joka täyttää standardien vaatimukset ja on lisäksi riittävän robusti ja pitkäikäinen. Vieläkin todennäköisempää on, että näitä antureita ei ole saatavana riittävän joustavilla järjestelmäliitännöille tai liitintekniikalla.

SIKO GmbH Saksan Buchenbach:issa on erikoistunut valmistamaan lineaarisen, pyörivän ja kulmanmittauksen antureita, ja on kehittänyt sopivan tuotteen liikkuvien koneiden markkinoille tämän ongelman ratkaisemiseksi. Uusi, redundanttinen absoluuttikulma-anturi SIKO VW58MR on pyörivän liikkeen anturi, joka antaa asiakkaan pitää tarkasti hallinnassa kulmat ja liikkeet, vaikeimmissakin olosuhteissa. Kulma-anturilla on kategorian 2 rakenne, minkä ansiosta sitä voi käyttää turvallisuustasojen SIL2 ja PL d piireissä.

Todellinen monitaitaja

Tämä pyörivä anturi perustuu lujaan magneettisen luennan tekniikkaan. Mittausalue 4096 kierrosta (12-bittiä) jakautuu 16384 jako-osaan/kierros (14-bittiä). SIKO käyttää uutta ja luotettavaa laitteistoratkaisua monikierrosinformaation keräämiseen. Päinvastoin kuin paristokäyttöisissä tai omavaraisissa monikierrostekniikoissa, se jatkaa luotettavien asema-arvojen tuottamista pitkälle tuleviin vuosiin. Kulma-anturin kaksi galvaanisesti erotettua anturiyksikköä tallentavat asematiedon täysin toisistaan riippumatta. Absoluuttinen asema- ja nopeustieto ovat jatkuvasti ohjausjärjestelmän saatavana liitännän kautta. Asiakkaan valittavana on kolme erilaista liitäntäversiota. Kahden erillisen CANopen-liitännän lisäksi asiakas voi valita version "väylä-sisään väylä-ulos" tai kahden väylä-ID:n version tai CANopen Safety -liitynnän (tulossa). Näin asiakkaat voivat joustavasti valita sopivat anturiominaisuudet sovellukseensa. Olipa asiakas kiinnostunut kahdesta erillisestä CAN-väylälinjasta tai tiedonsiirrosta luotettavan CANopen Safety -liitynnän kautta, tarjoaa WV58MR monia vaihtoehtoja.

Kovan luokan anturi

Anturi on tarpeeksi luja käsittelemään jopa kaikkein äärimmäisiä ympäristöolosuhteita. Erittäin robustina ja ympäristösietoisena se kestää pahimmatkin sääolosuhteet.  Kotelointiluokka IP65/IP67, laaja lämpötila-alue -40...+85 °C ja erityinen pintakäsittelyprosessi tekevät sen täydellisen sopivaksi liikkuvien koneiden koviin vaatimuksiin. Saatavana on myös versio, jonka kotelo kestää suolaroiskeita, esimerkiksi satama-alueilla käytettäväksi. Anturin erittäin vahva kaksoiskuulalaakerointi tarkoittaa suuria sallittuja aksiaalisia ja radiaalisia kuormituksia akselille, tässä "kovan luokan anturissa".

Kääntökehäasemoinnin spesialisti

WV58MR-anturi ei kerää kiitosta vain teknisillä arvoillaan. Siinä on myös sisäisiä toimintoja, jotka tekevät integroinnin koneeseen huomattavasti helpommaksi. SIKO on kehittänyt erikoisohjelman nimenomaan kääntökehäasemointiin.

Koska anturi yleensä liitetään kääntökehään ulkopuolisella avovälityksellä, mikä voi aiheuttaa epätarkkoja välityssuhteita, ei koneenrakentajan aina ole helppoa tehdä muunnosta kulma-arvoiksi 0° - 360°. Kääntökehän asema pitäisi aina pystyä palauttamaan kulma-arvoksi 360° skaalalle, riippumatta siitä kuinka usein kehä kääntyy yhteen suuntaan tai vaikka kulma-anturi ylittää sisäisen nollapisteensä 4096 kierroksen jälkeen.

SIKO on tehnyt erikoisohjelman uudelle WV58MR-kulma-anturille tähän tarkoitukseen. Ohjelmaan syötetään kääntökehän hammasluku ja anturiakselille liitetyn ulkoisen hammaspyörän hammasluku. Näin koneenrakentaja voi valmistaa minkä tahansa välityssuhteen. Kulma-anturi antaa kääntökehän tarkan aseman ja nopeuden liitännästään, vapauttaen koneenrakentajan asemaan liittyvistä lisälaskelmista. Ohjelman ansiosta anturi on helppo integroida mihin tahansa koneeseen. Koneenrakentaja voi aina käyttää samaa anturiratkaisua, riippumatta siitä kuinka suuri kääntökehä on. Koneversioiden määrää voi vähentää, rahaa säästyy ja heti myytävissä olevien yksiköiden määrä kasvaa. Tämä on todellinen win-win-ratkaisu sekä tuotekehitykseen että tuotantoon.

Hyödyt ovat ilmeiset. WV58MR-anturillaan SIKO tarjoaa asiakkailleen joustavan kulma-anturiratkaisun, joka ratkaisee useita ongelmia kerralla. Anturi täyttää viranomaisvaatimukset, vähentää ympäristövaikutuksia ja - älykkäiden ominaisuuksiensa ansiosta - tekee integroinnin koneeseen niin tehokkaaksi ja helpoksi kuin mahdollista. Todellinen etu koneenrakentajille ja käyttäjille.


Tarkat tuotetiedot ja CANopen-manuaali: www.siko-global.com...WV58MR »

Sikon kulma-anturivalikoima: Pulssianturit Siko »Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email