SIKO MSC500 - ultra-kompakti magneettinauha-anturi

MSC500-magneettinauha-anturissa on suuri, monivärinen tilanosoitus-LED, joka helpottaa käyttöönottoa ja toiminnan valvontaa. Anturin oikean etäisyyden magneettinauhasta näkee suoraan LEDistä.
Suoraan anturikoteloon liitettävä valmiskaapeli tekee MSC500:n sopivaksi myös erittäin pieniin tiloihin. Asennus on helppoa ja nopeaa, mikä tarkoittaa myös alentuneita kustannuksia. MSC500-anturi lähettää täysin digitaalista suorakaidepulssia. Tämä mahdollistaa A/B-viestikanavien laskennan, käännetyt viestit ja jaksottaiset indeksiviestit yhdellä anturilla. 

MSC500 - lyhyesti:

  • erottelukyky maks. 1 μm
  • toistotarkkuus ±0.005 mm
  • luentaetäisyys ≤ 2 mm (ilmaväli anturi/nauha)
  • anturin liitäntä KV1C-valmiskaapelilla
  • lähtötyyppi PP, TTL tai LD (riippuen käyttöjännitteestä)
  • tilanosoitus-LED integroidulla etäisyysvalvonnalla
  • toimii magneettinauhan MB500/1 ja magneettirenkaiden MR500 ja MBR500 kanssa
  • suurin pulssiluku/kierros 200000 käytettäessä yhdessä MR500- tai MBR500-magneettirenkaiden kanssa (160-napaiset renkaat)
  • optiona referenssipisteellä R tai joustavalla referenssimerkinnällä FR.Tuotetiedot, pika-aloitusopas ja asennusohje valmistajan sivulla: SIKO MSC500


Ultra-kompakti magneettinauha-anturi koneenrakennukseen
MSC-anturiperheellä SIKO GmbH esittelee viimeisintä tuotekehitystään ultra-kompaktien magneettisten teollisuusanturien alalta, niin koneenrakennukseen kuin tehdasautomaatioonkin. Yleisiä sovelluksia näille SIKOn kompaktiantureille ovat lineaariaktuaattorit, sahojen päätevastesäätö ja aurinkosähkövoimaloiden jatkuva asentomittaus (aurinkoseuraajat).

Liikepituuden, kulman ja pyörintänopeuden mittaustehtäviin
Anturi mittaa lineaariliikettä, kulmaa tai pyörintänopeutta – kosketuksettomasti ja kulumatta – sopivaan magneettinauhaan tai -renkaaseen yhdistettynä. Anturi lukee magneettisen, inkrementtisen koodin magneettinauhalta tai -renkaalta. Tämä tieto muunnetaan digitaalisiksi suorakaidepulssiviesteiksi ja lähetetään edelleen mittaus/ohjauselektroniikalle.

Älykkäitä ratkaisuja yksityiskohdissa
SIKOn magneettinauha-anturi MSC500 on huomattava kehitysaskel aiempiin MagLine-sarjan magneettiantureihin nähden niiden suorituskykyyn ja integroidun tekniikan vuoksi. Anturissa on monivärinen tilanosoitus-LED, joka helpottaa sekä käyttöönottoa että normaalia käyttöä. Myös anturin oikean etäisyyden magneettinauhasta tai -renkaasta näkee helposti LEDin avulla. Jos ilmaväli anturin ja magneettinauhan/-renkaan välillä on liian suuri, kertoo LED sen sinisellä valolla. Vihreä LED osoittaa oikeaa käyttöjännitettä, kun taas keltainen LED osoittaa onnistunutta luentaa magneettinauhalta tai -renkaalta.

Pikaliitos ja ultra-kompakti
Toinen uusi ominaisuus on pikaliitos suoraan anturikoteloon. Pikaliitosominaisuuden yhdistäminen tilanosoitus-LEDiin ja ainutlaatuisen pieneen kokoon mahdollistavat asennuksen myös ahtaisiin tiloihin. Järjestelmän asennus on nopeaa ja tarkkaa ja asennuskustannuksia säästyy. Uudella, lujalla ja kestävällä muovikotelolla voi korvata aiempia MagLine-magneettinauha-antureita.

Joustavat kaapelipituudet ja lähtöviestit
Anturi tuottaa digitaalisia suorakaidepulssiviestejä erottelukyvyillä 0.1 ... 0.001 mm, valitusta anturityypistä riippuen. Optiona on saatavissa KV1C-valmiskaapeleita eri pituuksina 1 ... 20 m ja eri napaluvuilla sen mukaan mitä lähtöviestejä halutaan käyttää; saatavina ovat 4-, 5-, 6- tai 8-napaiset versiot. Näin voi toteuttaa ohjausratkaisut yksinkertaisesta A+B-viestikanavavalvonnasta käänteisten viestien tai jaksottaisen indeksiviestin valvontaan yhdellä anturilla. Kaikki nämä lähtöviestit ovat aina käytettävissä vakioversiossa.
Anturin voi optiona varustaa myös kiinteällä tai joustavalla referenssipisteen tunnistuksella.

Yksilöllisesti ohjelmoitava
Ohjelmoitityökalun PT5500 avulla parametrit, kuten erottelukyky ja pulssien vaihesiirto voidaan vaihtaa ja näin mukauttaa haluttuun sovellukseen. Tämä vähentää versiomäärää, säästää varastointikuluja ja lyhentää toimitusaikoja.

Koko magneettinauha-anturivalikoima sivullamme: Magneettinauha- ja -rengasanturit Siko »

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email