Tulosta

Profibus M12-liitokset

M12-liitäntätekniikan tuotteet Profibus-kenttäväylään ovat tärkeä osa Leuzen tarvikkeita.

Profibus-väylässä käytetään B-koodausta, liitospinnan mekaanista estokoodia, jolla erotetaan väyläliitokset luotettavasti muista anturi- tai toimilaiteliitoksista.

Nämä B-koodatut M12-liitokset voi toteuttaa irtoliittimillä tai erilaisilla valmiilla kaapeleilla, joista valikoimaa on esitelty alla.

Irtoliittimet

M12-liitos voidaan toteuttaa kenttäliitoksena, asentamalla itse halutun mittainen kaapeli irtoliittimeen. Irtoliittimien valikoimaa alla.


Tuotetiedot Leuzen verkkosivulla: User-configurable connectors »

Valitse avautuvaan Filter options -valikkoon Interface = PROFIBUS DP.


Profibus-kenttäliitosvalikoima


* Sopii Leuze-tuotteeseen: Liittimiä voi käyttää Profibus DP -väylässä yleisesti ja lisäksi Leuzen omassa MultiNet Plus -väylässä.

Valmiskaapelit

Profibus-väylän valmiskaapelissa toiseen päähän on teollisesti asennettu B-koodattu 4- tai 5-napainen M12-liitin, uros tai naaras, toisessa päässä on vapaat johdinpäät.


Tuotetiedot Leuzen verkkosivulla: Connection cables »

Valitse avautuvaan Filter options -valikkoon Interface = PROFIBUS DP.


Profibus-valmiskaapelien valikoimaa:Jatkokaapelit

Profibus-väylän jatkokaapeleissa toiseen päähän on teollisesti liitetty B-koodattu M12-urosliitin ja toiseen päähän B-koodattu M12-naarasliitin. Jatkokaapeleita voi käyttää myös välikaapeleina Profibus-laitteiden välillä. Liittimien napaluku voi olla 2, 4 tai 5 (katso kohta Koodi ja kytkentä).


Tuotetiedot Leuzen verkkosivulla: Interconnection cables »

Valitse avautuvaan Filter options -valikkoon Interface = PROFIBUS DP


Profibus-jatkokaapelivalikoimaaHaaroituskaapelit

Profibus-väylän Y-haaroitukseen käytetyissä kaapeleissa on kolme haaraa, joiden kaikkien päihin on teollisesti asennettu 5-napainen B-koodattu M12-liitin.


Tuotetiedot Leuzen verkkosivulla: Y-distribution box cables »

Valitse avautuvaan Filter options -valikkoon Interface = PROFIBUS DP.


Profibus-haaroituskaapelivalikoimaa


*Sopii Leuze-tuotteeseen: haaroituskaapelia voidaan käyttää esim. mainittujen Leuze-tuotteiden yhteydessä, mutta myös yleisesti Profibus-väylän haaroituksissa.

Koodi ja kytkentä

B-koodattu liitospinta

Profibus-kenttäväylässä käytetään B-koodattuja M12-liittimiä. B-koodi on liitospinnan mekaaninen estokoodi (avainkoodi), jolla estetään väärät liitokset anturien ja toimilaitteiden vakioliitoksissa käytettyihin A-koodattuihin liittimiin tai Ethernet-verkoissa käytettyihin D-koodattuihin liittimiin. B-koodattu urosliitin sopii vain B-koodattuun naarasliittimeen.Profibus-kytkentä

M12-liitin Profibus-väylässä voi olla 2-, 4- tai 5-napainen, koska väylästandardin mukainen kytkentä käyttää vain kahta kosketinta seuraavasti:

  • kosketin 2 - vihreä johdin
  • kosketin 4 - punainen johdin.


Tiedostot

Tuotteet Leuzen verkkosivuilla:

Tuotteet yhdelle sivulle koottuina:

Yhteystiedot