Metsä Group - kun laatu on avaintekijäLapp Automaatio Oy on toimittanut Metsä Groupin Äänekoskelle rakennettavaan biotuotetehtaaseen EPIC SENSORS® -lämpötila-anturit, -suojataskut sekä PR electronicsin lämpötilalähettimet. Valmiiksi konfiguroidut lähettimet, EPIC SENSORS®-lämpötila-anturit ja -suojataskut on valmistettu Suomessa, Hyvinkään tuotantotiloissa. Biotuotetehtaan laitteet edustavat parasta teknologiaa ja työmaalla toimivat ammattilaiset alansa parasta osaamista.

- Lapp Automaation toimitukset kattavat soodakattilan, kuivauslinjan, meesauunin, kuitulinjan, puunkäsittelyn, haihduttamon sekä kaustisoinnin lämpötilamittaukset. Valintaan vaikuttivat Lapp Automaation aikaisemmat toimitukset vastaaviin laitoksiin sekä joustavat toimitusajat. Lapp Automaation lämpötila-anturivalmistuksella on myös ISO 9001:2008, ATEX- ja IECEX -tuotannon laatusertifikaatit, avainasiakaspäällikkö Seppo Ojanen Lapp Automaatiosta kertoo.

Äänekosken biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa, 1,2 miljardia euroa. Biotuotetehtaan rakentaminen on alkanut toukokuussa 2015. Vuoden 2016 alussa alkavat asennustyöt ja tehtaan koekäyttö aloitetaan vuoden 2017 keväällä. Suunnitelmien mukaan tehdas käynnistyy vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Biotuotetehtaan selluntuotannon kapasiteetti on
1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Tehtaan työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa, uusia työpaikkoja syntyy 1 500.

Kyseessä on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas. Se tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti erilaisia biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, ligniinijalosteita, biosähköä ja puupolttoainetta. Mahdollisia uusia, tuotannon sivuvirroista saatavia jalosteita ovat tuotekaasu, rikkihappo, tekstiilikuidut, biokomposiitit, lannoitteet ja biokaasu. Tehdas on suunniteltu alusta lähtien niin, että se mahdollistaa laajan ja monipuolisen tuotevalikoiman, jota valmistamaan syntyy ainutlaatuinen yritysten muodostama biotalouden ekosysteemi.

Äänekosken biotuotetehdas

Tuotteet: 

EPIC SENSORS® lämpötila-anturit
EPIC SENSORS® suojataskut
PR-lämpötilalähettimet

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email