LAPP Automaatio

Lämpötilamittaus - kosketukseton


Lämpökamera tai pyrometri parhaaseen hintaan yhdestä paikasta. Parasta laatua ja kustannustehokkuutta OPTRIS-lämpökameroilla kohteeseen. Ota yhteyttä myyntiimme niin kerromme lisää!

OPTRIS-tuotteet ovat laadukkaita, kustannustehokkaita ja jokaiseen kohteeseen sopivia mittauslaitteita. Kun puhutaan kosketuksettomasta lämpötilanmittauksesta, me olemme kumppanisi kohteeseen, kuin kohteeseen!

Valitse kannettava IR-mittalaite kohteeseen, jossa kiinteä asennus ei ole tarpeen. Kiinteästi asennettava IR-mittalaite taas soveltuu kohteeseen jossa haluat mitata lämpötilaa tarkasti jatkuvasti. PI- ja Xi-lämpökamerat soveltuvat käytettäväksi erilaisissa teollisuuden sekä tutkimus- ja tuotekehityssovelluksissa, tai teräs-, lasi- ja muoviteollisuudessa.

Näitä laitteita kutsutaan usealla eri nimellä.
Tyypillisiä kutsumanimiä pistemmäisesti mittaaville lämpötilan mittauslaitteille ovat: IR-mittalaite, IR-mittari, infrapunamittalaite, IR-pyrometri tai ihan vaan pyrometri. Lämpöprofiilia kuvaavien kameroiden osalta käytetään tyypillisesti nimiä: infrapunakamera, IR-kamera tai lämpökamera.

IR-mittausta käytetään pintalämpötilojen mittaamiseen erityisesti liikkuvista ja erittäin kuumista pinnoista. Laitteet sopivat erinomaisesti mittaamaan kohteita, joihin ei voida koskea, esim. hygienian, sähköiskun vaaran, tms. turvallisuussyistä tai mikäli kohde saattaa vaurioitua kosketuksesta esimerkiksi lasi- ja muoviteollisuudessa. Infrapunamittaus perustuu kohteen pinnasta säteilevään energiaan. Se on toimiva mittaustapa, kun etsitään lämpötilaeroja. Myös mitattavan kohteen absoluuttinen lämpötila saadaan mitattua tarkasti Optris® PI- ja Xi-lämpökameroilla.