Tulosta

Teollisuuskotelot

BOPLAn muoviset teollisuuskotelot on suunniteltu vaativiin teollisiin sovelluksiin. Tutustu valikoimaan ja kysy lisää myynnistämme!

Muovikoteloiden käyttö ei rajoitu vain tasalämpöisiin sisätiloihin. Oikealla materiaalin valinnalla ne soveltuvat käytettäviksi turvallisesti myös ulkokohteissa. Bocube-kotelot ovat tiiviitä ja sietävät suuria lämpötilanvaihteluita ja muuta rasitusta ulkoilma-asennuksissa. Vain yhdestä muovimateriaalista valmistettu kotelo on myös ympäristöystävällinen ja helppo kierrättää elinkaarensa loppupäässä.

Bocube-PC-kotelot ovat erinomainen valinta esimerkiksi uusiutuvan energian, liikenteen tai maatalouden asennuksiin. Ulkokohteiden kotelointeihin suosittelemme aina käytettäväksi paineentasausventtiiliä estämään kondenssin muodostumisen koteloon. Meiltä saat kotelon myös valmiiksi aukotettuina,  kalustettuina ja paineentasausventtiilillä varustettuna!


UUSI Polysafe

UUSI ISKUNKESTÄVÄ POLYSAFE -POLYESTERIKAAPPI BOPLALTA

Uusi Polysafe-kaappisarja täydentää Boplan jo runsasta tuotevalikoimaa. Tarjontaa on laajennettu nyt myös suuremmille kokotarpeille. Polysafe-kotelon materiaali on lasikuituvahvisteista polyesteriä, joten se soveltuu loistavasti sekä sisä- että ulkokäyttöön. 

Uuden kotelosarjan UV-sieto on huippuluokkaa. Lisäksi niiden iskunsietoluokitus IK10 / IEC 62262 on korkein mahdollinen ilkivaltaa vastaan. Luotettava kolmipiste-lukitussyteemi ja lukon asennusmahdollisuus estävät asiattomien pääsyn koteloon. Tämä mahdollistaa asennuksen myös julkisiin tiloihin.  

Polysafe-koteloilla on maksimaalinen korroosiokestävyys, koska kaikki ulkoiset komponentit ovat muovia. Normaaliympäristöissä kotelot ovat huoltovapaita vähintään 10 vuotta. 


Käyttöturvallisuus on huomioitu monissa yksityiskohdissa

 • Paloturvallisuus = halogeeniton materiaali on itsestään sammuvaa 
 • Sähköturvallisuus = kaksoiseristetty rakenne suojaa sähköiskuja vastaan
 • Korkea kotelointiluokka = IP66/DIN EN 60529 suojaa komponentteja sekä käyttäjää 
 • Lisäksi sisäisesti asennetuilla saranoilla saavutetaan hyvä mekaaninen suoja ja vakaus

Useita mallivaihtoehtoja
 • Kaksi ovivaihtoehtoa: vakio ja läpinäkyvä 
 • Aukeamiskulma 180°, voidaan asentaa oikea-, tai vasenkätiseksi käyttökohteen mukaan.
 • Kahdeksan eri kokoa
Malli korkeus (mm) leveys (mm) syvyys (mm)
PS 321 300  250 140 
PS 432 400 300  200 
PS 442 400 400 200 
PS 542 500  400  200 
PS 642 600  400  230 
PS 652 600  500  230 
PS 832 800  300  300 
PS 863 800 600 300


Lue lisää valmistajan sivuilta tai kysy lisää tuoteasiantuntijaltamme Jari Henttiseltä!

Bocube Alu

BOPLAn BOCUBE ALU BA-S ON SUUNNITELTU TODELLA VAATIVIIN KOHTEISIIN

Bocube Alu BA-S malliversio lukitaan ruuveilla sen kaikista neljästä kulmasta. Kun taas vakiomallin kansi on saranoitu, lukittu kahdella ruuvilla ja ruuvit suojattu kannella.

Bocube Alu BA-S tuotesarjassa on 10 eri kokoa, joista kaikista on saatavilla kaksi vakioväriä. Kotelon PUR-kansitiiviste on vakiona. Optiona myös silikonitiivisteellä saatavat versiot lämmönkestoa vaativiin olosuhteisiin, sekä EMC-tiiviste eliminoimaan sähkömagneettisia häiriöitä. Optimaalisia käyttökohteita ovatkin esimerkiksi tärinäalttiit käyttökohteet. Uusi malliversio soveltuu erityisesti myös ahtaisiin asennustiloihin, joissa saranallisen kannen avaaminen vie liikaa tilaa.

Bocube Alu BA-S
 • IP66/68 (1.2m, 2h), IP69
 • 4 kansiruuvia
 Bocube Alu vakio
 • IP 66/67 (1.2m, 2h)
 • Sarana
 • Pikalukitsin
 • Tarvikeosa BA XX SV, jolla korvataan vakiosuojaklipsi
Bocube Alu pikalukitus
 • IP66/68 (1.2m, 2h), IP69
 • Sarana
 • 2 kansiruuvia
 • Suojakansi ruuveille


Lue lisää Bocube Alu-koteloista, Boplan nettisivuilta.

Katso myös Bocube Alu -sarjan esittelyvideo sivun alalaidassa!Koko Bocube Alu-sarjan täydellinen muotoilu ja innovatiiviset ominaisuudet suojaavat herkkää elektroniikkaa, myös vaikeissa ympäristöissä

 • 8 kokoa
 • moderni muotoilu, mukailee Bocube-muovikotelosarjaa
 • kaikki kotelokomponentit metallia
 • putoamaton kansi sileäpintainen tai upotus kalvonäppäimistölle
 • kotelorakenteeseen integroitu sarana, ilman lisätarvikkeita
 • ei näkyviin jääviä ruuvinkantoja
 • valmius edullisen paineentasauskalvon käyttöönottoon (koneistus + DAE-D11)
 • asennustilat ohjauspaneeleille ja piirilevyille
 • koneistukset ja kalustukset pyydettäessä.


Vaativimpaan kotelointiluokkaan IP 69

Viimeisimmässä testissä Bocube Alu-kotelot saavuttivat IP69-kotelointiluokan eli kotelo voidaan asentaa riskittä kohteisiin, joita puhdistetaan korkeapaineisilla vesisuihkuilla. Jo aikaisemmmin ne oli testattu voimakkaita painevesisuihkuja vastaan (IP66) sekä tehty upotustesti 1m syvyyteen puoleksi tunniksi (IP67).

Modernin ulkonäön lisäksi Bocube Alu-koteloiden ominaispiirteitä ovat mekaaninen lujuus, hyvät EMC-ominaisuudet sekä erilaisten kemikaalien sieto. Lisäksi ne kestävät UV-säteilyn ja lämpötilan vaihtelut, joten ne soveltuvat erinomaisesti myös kaikkiin ulkokäyttösovelluksiin esimerkiksi ajoneuvot, maatalouskoneet, liikennesovellukset sekä uusiutuvan energian kohteet.

Ulkokohteita silmällä pitäen koteloihin on suunniteltu uudentyyppinen, helppoasenteinen paineentasauskalvo, jolle on kotelon pohjassa valmiina suojattu kiinnityspaikka.

Tuoteohjelma sisältää erikoisversioina lisäksi meriveden kestävät versiot.

Vaativa korkea kotelointiluokka IP69 saavutetaan myös Boplalla tehtävien kapasitiivisten näyttöjen integroinneille Bocube Alu -koteloihin.


Suolaveden kestävät Bopla Bocube Alu -kotelot meri-ilmastoon

Meriveden kestävät malliversiot ovat erikoistuotteita, jotka kysytään erikseen.

 • SWB-versio
  - Pulverimaalattu versio
  - Polyesterimaalilla pinnoitettu, kiilto- tai struktruuripinta; myös asiakaskohtaiset pinnoitukset mahdollisia
  - Sisäosat täysin pulverimaalattuja.
 • SBGL-versio
  - Meriveden kestävä primerointi sekä maalaus 2K-PUR-maalilla

Molemmissa versioissa ennen maalausta kotelo-osat passivoitu tai kromattu korroosiota vastaan. Testattu suolatestillä DIN EN ISO 9227 NSS (1000 tuntia).


Tarkat tuotetiedot

Lue lisää Boplan Bocube Alu -tuotteista valmistajan nettiviuilta!Bocube ABS / PC

Ympäristö huomioitu

Bocube on erinomaisilla ominaisuuksilla varustettu muovikotelosarja, joka sopii myös ympäristölle; vain yhdestä muovimateriaalista (ABS tai PC), ilman metalliosia valmistettu kotelo on elinkaarensa jälkeen helposti kierrätettävä.


Ulkokäyttöön sopiva PC-V0

Polykarbonaattiversio (PC) on erityisen sovelias uusiutuvan energian, liikenteen tai maatalouden asennuksiin, joissa kotelot joutuvat jatkuvasti alttiiksi tuulelle, sään- ja lämpötilanvaihteluille sekä ennen kaikkea ultraviolettisäteilylle. Nämä ympäristötekijät eivät vaikuta tähän materiaaliin, joka lisäksi kestää erinomaisesti mekaanista rasitusta ja on paloa pidättävä (UL 94 V0). Materiaalin ulkokäyttösoveltuvuus on testattu UL 746C -määrittelyn mukaisesti, tuloksena f1-luokitus (f1 = For Outdoor Use, testattu sekä UV-säteilyn että veteen upotuksen kesto).


Ominaisuuksia asentajalle ja käyttäjälle

Patentoidut, saranana toimivat kannenkiinnikkeet useissa eri väreissä antavat kotelolle omaan asennukseenne sopivan ulkoasun. Vakiona sekä oikealle että vasemmalle avautuviin kansiin voi asentaa esim. kalvonäppäimistön. Elektroniikka kotelon sisällä on helposti huoltotoimenpiteitä varten saavutettavissa, mutta suljetussa kotelossa hyvin suojassa; kotelointiluokka on IP66/67.

Sekä kotelon pohjaosaan että kanteen voi asentaa piiri- tai asennuslevyjä. Seinissä on reilusti vapaata tilaa kaapeliläpivienneille tai esimerkiksi D-Sub-liittimille. Kattavasta tarvikevalikoimasta löytyy kaikki asennukseen tarvittava materiaali.


Lue lisää Boplan Bocube-tuotesivuilta

Paineentasaus DAE

Pieni kulu - suuret säästöt
Paineentasausventtiili on pieni lisätarvike, jonka merkitystä ei voi vähätellä.  Älä siis riskeeraa laitteesi häiriötöntä toimintaa ulko-olosuhteissa.

Paineentasausventtiili estää alipaineen syntymisen koteloon säävaihteluiden yhteydessä. Näin vältytään koteloon imeytyvältä kosteudelta ja herkätkin elektroniset osat pysyvät toimintakunnossa ja estetään laitteen tai järjestelmän häiriöt tai vaurioituminen. Oikein asennettuna koteloon saavutetaan jopa IP69 ilman rajoitteita. Usein paineentasausventtiilit jätetään pois, koska niitä pidetään ylimääräisenä kuluna tai ei tiedosteta niiden tärkeyttä. Paineentasausventtiilin käyttö ulko-olosuhteiden koteloinneissa on välttämätöntä. Lue lisää miksi (pdf).

Katso videolta kuinka tyhjiö vaikuttaa kondenssin muodostumiseen ja miten tärkeä merkitys paineentasausventtiilillä on.


Valitse sinulle paras vaihtoehto! BOPLA tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja koteloiden paineentasaukseen:

 • DAE-D11-kalvo on Bocube Alu -koteloiden pohjaan kiinnitettävä, itseliimautuva paineentasauskalvo (Ø 11 mm). Kotelon pohjassa oleva kalvoaihio koneistetaan ensin tarkasti auki sisäpuolelta (koneistusohje), minkä jälkeen DAE-D11-kalvo liimataan paikalleen kotelon sisäpuolelle. Koneistuksen ja kalvon asennuksen voit tilata valmiiksi tehtaalla tehtynä. Kalvo soveltuu käytettäväksi myös muissa koteloissa, joissa ei ole valmista kalvokaulusaihiota, jolloin se liimataan asennusreiän päälle.

 • DAE-M12  ja DAE-M6 ovat kaikkiin koteloihin soveltuvia kierrereikään asennettavia paineentasausventtiileitä, jotka asennettuina saavuttavat kotelointiluokat IP 66 (5 bar, 30 min), IP 68 (0,2 bar, 60 min) ja IP 69. DAE-M12 saatavana vaalean harmaana, mustana ja metallisena. DAE-M6 saatavana vaalean harmaana ja mustana.

Tekniset ominaisuudet DAE M12

Materiaalit

Nylon

Värit

Vaalea harmaa (RAL7035)
Musta (UV-kestävä, RAL9005)

Kotelointiluokka

IP 66/68/69K

Käyttölämpötila

–45...+80 °C

Ilmanläpäisymäärä

400 ml/min (70 mbar)

Kierre

M12×1,5

  Mittapiirrokset

  Mittapiirrosten dxf- ja pdf-tiedostot voit ladata valmistajan sivulta www.bopla.de/en > Enclosure technology » valitsemalla

  • ensin tuotesarjan (esim. AluStyle)
  • sitten halutun kokoluokan (esim. AluStyle 1030)
  • ja lopulta tuotteen (esim. Model: ASP 1030-0200).
  3D

  3D-mallit (STEP)
  Rekisteröitymällä saat mittapiirrosten lisäksi ladattaviksi myös STEP-muotoiset 3D-mallit sivulta www.bopla.de/en > 3D data login ». Rekisteröityminen tarvitaan vain ensimmäisellä kerralla tunnusten saamiseksi, jatkossa pääset sisään tunnuksillasi. Suomenkieliset ohjeet sivulta Bopla-esitteet ».

  3D-kuvankatselu
  Valikoima-taulukon tuotenimiotsikoiden alla on linkit sivulle www.bopla.de kunkin tuotesarjan aloitussivulle, jonka 3D Tools -kohdasta löydät ajettavat exe-tiedostot, jotka toimivat Windows-käyttöjärjestelmässä. Tiedoston ajaminen avaa 3D-katseluohjelman ja siihen kyseisen tuotteen 3D-kuvan, jota voi katsella ohjelmalla eri näkymissä.

  Yhteystiedot