Tulosta

MENNEKES® AMAXX® työpaikkakeskus

AMAXX®-yhdistelmäkotelosarja yhdistää sähkönjakelun ja tiedonsiirron samaan keskukseen! Vakio tai kustomoitu, valitse omasi.

Kaikki kotelot ovat helppoja käyttää ja nopeita asentaa haluttuun kohteeseen. AMAXX® -yhdistelmäkotelosarjoja on saatavilla myös kemikaaleja kestävästä AMELAN®-muovista valmistettuna.

Voit valita valmiiksi kalustetun vakioversion tai tilata haluamasi yhdistelmän tarvittavilla komponenteilla toteutettuna.

Uusimpana AMAXX®-tuoteperheeseen on kehitetty  AMAXX® Evolution kotelot, joissa yhdistyy tiedonsiirto ja sähkönjakelu samaan koteloon. Kysy lisää myynnistämme!

AMAXX® Evolution
for Industry 4.0

AMAXX® Evolution on uusi yhdistelmäkotelosarja, jossa on sähkövirran siirto ja tiedonsiirto samassa laitteessa. Sarjan tuotteissa on itsenäiset komponentit tiedonsiirtoon, sähkövirran siirtoon ja paineilmalle. MENNEKESin tuotevalikoima tarjoaa vaihtoehtoja pelkkään tiedonsiirtoon tai sähkönjakelun ja tietoverkon yhdistämistä samaan jakokeskukseen.

Yhdistelmäkotelosarjojen tyypillisiä käyttökohteita ovat digitalisoituvat automaatioprosessit. Koneet ja laitteet ovat yhä useammin yhteydessä erilaisiin verkkopalveluihin. Valmistusprosessiin tulee tietoa verkon kautta ja samaan aikaan prosessista lähtee tietoa eteenpäin. Yhteys sisäverkkoon, internettiin, logistiikkapalveluihin ja verkkokauppaan vaatii oikea-aikaista tietoa tuotannon kulusta.

AMAXX® -sarjoja valmistetaan myös AMELAN®-muovista. AMELAN® kestää hyvin kemikaaleja, polttoaineita, laimennettuja happoja ja emäksiä sekä useimpia suolavesiliuoksia ja alifaattisia hiilivetyjä. Kaikki AMELAN®ista valmistetut AMAXX®-yhdistelmäkotelosarjat varustetaan hyvin kuumuutta kestävillä kosketinpohjilla ja niklatuilla koskettimilla. Näillä on erinomaiset mekaaniset, lämpö- ja sähkötekniset ominaisuudet. AMELAN® on sopiva ratkaisu kaikkiin sovelluksiin, joissa materiaalit joutuvat kosketuksiin aggressiivisten aineiden kanssa. Käyttökohteita ovat mm. kaivokset, kemianteollisuus, elintarviketeollisuus, teurastamot ja jalostamot.

AMELAN®ista valmistettuja AMAXX® -yhdistelmäkotelosarjoja on saatavana monia eri versioita, kotelointiluokat IP 44 ja IP 67.

Konfiguroi tarpeidesi mukainen AMAXX®-kokonaisuus!
AMAXX® taipuu juuri sinun tarpeidesi mukaiseksi kokonaisuudeksi. Voit määrittää itse toivotun kokonaisuuden helpolla työkalulla.

Määrittele AMAXX®-kokonaisuus itse!

Tutustu laajaan valikoimaan esitteestä ja ota yhteyttä niin kerromme lisää!

AMAXX® S

Kapea AMAXX® S -pistorasialista voidaan pienen kokonsa ansiosta asentaa esimerkiksi varastorakenteissa pylvääseen tai huoltopistorasioiksi hissikuiluun! Kääntökiinnikeillä saadaan käytettävyyttä 180° suuntaan.


AMAXX -kotelon edut

AMAXX®-pistorasiakeskukset kootaan edistyksellisiin AMAXX®-koteloihin, joiden ergonomia ja yksityiskohdat on kehitetty huippuunsa: • ulosliukuvat DIN-kiskot ja esteetön kytkentätila helpottavat suurtenkin johtimien sisääntuontia ja kytkentää
 • saranoidut kotelokannet helpottavat kytkentätyötä
 • lyhyt asennusaika käyttäjäystävällisten, ulkoisten kiinnityskorvakkeiden ansiosta
 • pistorasioiden yhtenäinen, viisto liitäntäsuunta myös Schuko®-pistorasioilla
 • varoketilan kojeluukku avautuu alaspäin: molemmat kädet jäävät vapaiksi
 • standardikokoiset, poislyötävät läpivientiaihiot
 • kaksoiskierteet nopeuttavat kansiruuvien käsittelyä.
 • valittavana kuusi kotelokokoa, joita voidaan yhdistellä suurempien kokonaisuuksien toteuttamiseksi
 • valittavana myös erinomaisen kemiallisen keston omaavasta Amelan-muovimateriaalista valmistetut kotelot
 • lyhyet toimitusajat.

Asennus

Alle avautuvalla videolla on kuvattu asennus vaihe vaiheelta, mm. koteloiden asennus päällekkäin ilman rakoa koteloiden välissä.

Versiot

Kattava valikoima
Perusversioiden - joita niitäkin on kymmeniä - lisäksi pistorasiat voivat olla mekaanisella DUO-lukituksella toteutettuja tai kansallisten standardien mukaisia. Kotelo voi olla pieni kahden pistorasian Ethernet-pistorasia tai laaja rinnakkain asennettujen koteloiden kokonaisuus. Tai aivan tyhjä kotelo, asiakkaan omaan sovellukseeen tarkoitettu komponentti.

Valikoiman laajuuteen ja toteutettuihin sovelluksiin voi tutustua AMAXX.info-sivustolla »

Muista myös ripustettavat mallit!
IEC 61439

Pienjännitekeskusten ja ohjauslaitekokoonpanojen kansainvälinen standardi IEC 61439 on 24.9.2014 alkaen ainoa voimassaoleva standardi, kun vanhan standardin siirtymäkausi päättyi.

MENNEKES on huomioinut muutoksen ja uudet tuotteet ovat uuden standardin mukaisia.

Muutoksia vaatimuksissa on tullut lähinnä tuoteominaisuuksien testaukseen, tuotedokumentaatioon ja -merkintään liittyen sekä tuotetta muokkaavan yrityksen velvollisuuksiin.

Mitä tuotteita koskee, mitä ei?
 • IEC 61439 koskee kaikkia MENNEKESin pistorasiayhdistelmäkoteloita, joissa on enemmän kuin yksi pistorasia JA kytkinlaitteita, kuten johdonsuoja, vikavirtasuoja, kytkin jne.
 • IEC 61439 ei koske yksittäisiä pistorasioita, vaikka niissä on kytkimiä tai suojalaitteita, näihin pätee IEC 60309.
 • IEC 61439 ei koske yhdistelmäkoteloita, joissa ei ole kytkin- ja ohjauslaitteita, näihin pätee IEC 60309.


Standardimuutosten aikataulu tarkemmin:

 • uusi standardi IEC 61439 on julkaistu 01/2012
 • vanhan standardin IEC 60439 voimassaolo päättyi 23.9.2014
 • 24.9.2014 alkaen valmistaja saa myydä vain uuden standardin mukaisia tuotteita
 • 24.9.2014 alkaen jälleenmyyjä voi myydä varastostaan myös vanhan standardin mukaisia tuotteita
 • olemassa olevia, vanhan standardin aikana tehtyjä asennuksia ei tarvitse korvata.

Tiedostot

Konfiguroi tarpeidesi mukainen AMAXX® -kokonaisuus!
AMAXX® taipuu juuri sinun tarpeidesi mukaiseksi kokonaisuudeksi. Voit määrittää itse toivotun kokonaisuuden helpolla työkalulla.

http://mennekes.com/products/customized-power-distribution/amaxx


Viimeisimmät tuotetiedot valmistajan verkkosivuilla www.mennekes.org

- www.AMAXX.info »  - AMAXX®-tuotteet ja referenssit 


Yhteystiedot