Tulosta

Kiertoliikkeen kaapelit

Kiertoliikkeen kaapeli, kovaan käyttöön. Kysy lisää!

Kun kaapelin pitää kestää kiertokuormitusta, valikoimamme kattaa kaiken tarpeisiisi.

Tiedonsiirtojohdotuksiin sopivat kiertymistä kestävät kaapelit omalla sivullaan. Lue lisää: Kiertoliikkeen tiedonsiirtokaapelit »

Hitaissa ja lyhyissä kiertoliikkeissä voi käyttää liitäntä- tai ohjauskaapelina myös spiraalikaapeleita, jos ne muuten sovellukseen sopivat. Lue lisää: Spiraalikaapelit »

ÖLFLEX-tuotteet kiertoliikkeeseen

Kiertokuormitusta kestäviä Lapp-kaapeleita on esitelty alla.

Lisätietoa Lappin käyttämästä tuuliturbiinien kiertokuormituksen TW-luokituksesta sivun alalaidassa kaapelityyppien jälkeen.


H07BN4-F Wind Class 5 ja Class 6 - kiertoa kestävä johdin

Erikoisrakenteinen, kaksoiseristetty (kumi+kumi), ±150°/m kiertokuormitusta kestävä johdin tuulivoimaloiden riippusilmukkasovelluksiin. Kaksi versiota: Class 5 taipuisa (johdinluokka 5) ja Class 6 erittäin taipuisa (johdinluokka 6). Johdinkokoja väliltä 95...400 mm². Kumimateriaali kestää useimpia vaihteistoöljyjä, hankausta, viiltoja ja otsonia. Lisäksi se on paloa pidättävä ja kylmätaipuisa.

Lämpötila-alueet: -15...+90 °C, taipuisa asennus -35...+90 °C, tuulivoimasovellukset -35...+90 °C, kiinteä asennus. Sovellusalueet: suositellaan tuulivoimaloiden riippusilmukoihin - suunniteltu tuulivoimalavalmistajien tarpeisiin, sekä taivuteltava (450/750 VAC), kiinteä (450/750 VAC) että suojattu kiinteä (600/1000 VAC) asennus mahdollinen sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin.

Saatavuus selvitettävä aina erikseen.


ÖLFLEX® ROBOT 900 P/DP - nopeisiin robottiliikkeisiin

ÖLFLEX® ROBOT 900 P kestää nopeita kiertoliikkeitä ± 360°/m, häiriösuojattu versio ROBOT 900 DP kestää kiertoliikettä ±180°/m. Häiriösuojattu versio 900 DP on suojattu kierretyillä, tinatuilla kuparijohtimilla. Pieni ulkohalkaisija säästää asennustilaa. High-Tec-robottikaapeli, PUR-vaippa kestää vettä, likaa ja kulumista.

Sovellusalueet: koneenrakennus kappaleenkäsittelyautomaatit moniakselirobotit kaapeliketjuihin tai liikkuviin koneenosiin.

ÖLFLEX® DC ROBOT 900 on vastaava tasavirtasovelluksiin kehitetty kaapeli.  


ÖLFLEX® ROBOT F1/F1C - robottiliikkeisiin, UL/CSA-recognized

ÖLFLEX® ROBOT F1 kestää nopeita kiertoliikkeitä ± 360°/m, häiriösuojattu versio ROBOT F1C kestää kiertoliikettä ±180°/m. Häiriösuojattu versio F1C on suojattu kierretyillä, tinatuilla kuparijohtimilla. Pieni ulkohalkaisija säästää asennustilaa. High-Tec-robottikaapeli, PUR-vaippa kestää vettä, likaa ja kulumista.

Sovellusalueet: koneenrakennus kappaleenkäsittelyautomaatit moniakselirobotit kaapeliketjuihin tai liikkuviin koneenosiin UL/CSA-recognized AWM.


ÖLFLEX® TORSION - edullinen perusversio

ÖLFLEX® TORSION on kustannustehokas vaihtoehto; kestää kiertokuormitusta ±150 °/m, lämpötila-alue: -30...+90°C (taipuisa asennus), -40...+90°C (kiinteä asennus). Erikois-PVC-vaipalla on saavutettu hyvä UV-säteilyn kesto. Erikoisrakenne kompensoi luotettavasti jatkuvat kiertoliikkeet tuulivoimaloissa turbiinitilan ja tornin välillä. Taipuisuus ja hyvät kuorintaominaisuudet mahdollistavat helpon, tilaasäästävn kaapeliasennuksen ja nopean käsittelyn.

Sovellusalueet: kiinteisiin, taivuteltaviin sekä kiertoliikkeen alaisiin sovelluksiin koneenrakennuksessa ja tuulivoimatekniikassa erityisesti tuulivoimaloiden riippusilmukka-asennukseen pyörivän turbiinitilan ja kiinteän tornin välille generaattorin ja ohjauslaitteiden johdotuksiin (katso video kohdassa Kiertoliikkeen sovelluksia).


ÖLFLEX® TORSION FRNC / FRNC D - turvallinen, ulkokäyttöön, UL/CSA-recognized

ÖLFLEX® TORSION FRNC on turvallinen ja kestävä vaihtoehto kiertoliikkeen alaiseksi joutuviin kaapelointisovelluksiin.

Kestävä
ÖLFLEX® TORSION FRNC kestää keskiraskasta kiertokuormitusta, jota esiintyy esimerkiksi tuuliturbiinitornien (katso video »), auringonseuraajatelineiden, riippuohjaimien ja kuljetinlaitteiden kaapeloinneissa. Kiertokestävyyttä ±150 °/m tarvitaan myös esimerkiksi jyrsinkoneiden rakenteissa ja näissä sovelluksissa myös parannetusta öljynkestosta on hyötyä. Toisaalta ulkokäyttökin on huomioitu ominaisuuksissa; lämpötila-alue on laaja -40...+90 °C, mikä mahdollistaa maatalouskoneiden ja esimerkiksi kaivoskuljettimien sovellukset. Häiriösuojatun version FRNC D EMC-suojaus on toteutettu kierretyillä, tinatuilla johtimilla kiertymisen mahdollistamiseksi.

Turvallinen
ÖLFLEX® TORSION FRNC on halogeeniton polymeerieristeinen ja -vaippainen kaapeli. Savunkehitys, syövyttävyys ja myrkyllisyys palotapahtumassa ovat erittäin pieniä. Kaapeli on paloapidättävä (IEC 60332-1-2) ja se on läpäissyt vaativimman tulenetenemistestin (IEC 60332-3-24) sekä vaativan FT-4-kaapelipalotestin. Hätätapauksessa näille ominaisuuksille on arvokasta käyttöä julkisten tilojen kaapeloinneissa tai toisaalta ahtaissa huoltotiloissa.

Tuotetietoa
Uutuus on useiden eurooppalaisten standardien mukainen ja lisäksi UL/CSA AWM -hyväksytty.


Tuuliturbiinigeneraattorien kiertoliike - TW

Useiden LAPP-kaapelien datalehdissä esiintyy termi Torsion movement in WTG (WTG = wind turbine generators) - tuuliturbiinigeneraattorien kiertoliike. Tämä kiertoliike on hyvin erilainen robottisovellusten nopeisiin, erittäin dynaamisiin kiertoliikkeisiin verrattuna. Tuuliturbiinin generaattoritilan (nasellin) ja tornin välisen riippusilmukan liike on hidas. Lisäksi kaapelin kiertokulma akselinsa ympäri - noin 150° / 1 m - ja kiertymisen nopeus - 1 kierros / minuutti - ovat pienemmät kuin yleisissä robottisovelluksissa.

Näiden vaatimusten täyttämiseksi LAPP-kaapelit testataan LAPPin omassa koelaitoksessa. Eri materiaalien huomioonottamiseksi suoritetaan erilaisia testejä, jotta saadaan käyttökelpoisia tuloksia myös eri kaapelien lämpötilakesto huomioiden.

Näiden koetulosten perusteella kaapelit luokitellaan tehtaan omalla tuuliturbiinigeneraattorien kiertokestoa osoittavalla LAPP-luokituksella, joka on mukautettu johtavien tuuliturbiinivalmistajien vaatimuksiin. LAPP-luokat ja niiden tulosrajat ovat:

 LAPP-luokka

Testattu kiertoliikemäärä

 Lämpötila-alue

 Kiertokulma

 TW-0

 5000

+ 5 °C

 ± 150° / 1 m

 TW-1

 2000

- 20 °C

± 150° / 1 m

 TW-2

 2000

- 40 °C

± 150° / 1 m


HUOM! TW-luokitus ei siis kerro kiertokestävyydestä robottisovelluksissa!

Kiertoliikkeen sovelluksia

Kiertokuormitusta esiintyy monissa sovelluksissa, mutta niissä vaatimukset kaapelin ominaisuuksilta voivat vaihdella paljonkin. Nopeassa robottiliikkeessä vaaditaan suuren kiihtyvyyden kestoa, kun taas aurinkoseuraajan liike kestää koko päivän ajan.
Yhteystiedot