Tulosta

ETHERLINE® GUARD

ETHERLINE® GUARD on kiinteä valvontalaite datakaapeleiden kunnonvalvontaan, kysy lisää!

Ennustava kunnossapito on tärkeä työkalu laitteiden suunnittelemattomien käyttökatkosten välttämiseksi. Tähän tarkoitukseen LAPP tarjoaa ETHERLINE® GUARD -ratkaisun, joka valvoo vikaantumisvaarassa olevan datakaapelin käyttöikää Ethernet-pohjaisissa automaatiotekniikkaverkoissa. Tutustu ja kysy lisää asiantuntijaltamme!

Ei se tuote jota hait? Tästä takaisin koko kaapelinkäsittelytarvikkeet valikoimaan, klikks

Valvo ja ennakoi - ETHERLINE GUARD
Vaikka kaapelit tavallisesti kestävät vuosia, tuottavuutta haittaavien odottamattomien käyttökatkosten välttämiseksi voi olla hyödyllistä valvoa tiedonsiirtojärjestelmää suurta liikkuvuutta vaativissa kohteissa, joissa kaapeleihin kohdistuu vaativia liikkeitä suurella nopeudella ja suuria vääntövoimia. ETHERLINE® GUARD on innovatiivinen ratkaisu LAPPilta. Se on kiinteästi asennettava valvontalaite, joka arvioi datakaapelin nykyisen suorituskyvyn ja ilmoittaa sen prosenttiosuutena. 
Se perustuu tietoihin fyysisistä ominaisuuksista ja niihin liittyvään tiedonsiirtoon anturien kautta. Reaaliaikaisen tilanäytön avulla voi voidaan havaita kaapelin kulumisraja ja suunnitella etukäteen optimaalinen vaihtoaika. LAPP suosittelee ETHERLINE® GUARD -ratkaisua erityisesti standardin IEEE 802.3 mukaisille 100BASE-TX (nopeus enintään 100 Mbit/s) mukaisille datakaapeleille, mutta myös EtherCAT-, EtherNET/IP- ja 2-parisiin PROFINET-asennuksiin, esimerkiksi ETHERLINE® TORSION Cat. 5- tai ETHERLINE® PN Cat. 5 FD -kaapeleille. Näitä kaapeleita käytetään monilla aloilla viimeisten metrien kaapeleina tai prosessitasolla, ja ne ovat siksi usein osa kaapeliketjuja tai kiertoa kestäviä kaapelireitityksiä, esimerkiksi robottikäsien kaapelointeja. ETHERLINE® GUARD sopii asennettavaksi top hat -kiskoihin, ja IP 20 -suojausluokituksensa ansiosta sitä voidaan käyttää ohjauskaapeissa.

Kaksi kompaktia versiota

Tämä innovatiivinen datakaapelien suoja on muotoiltu erityisen tilaa säästäväksi ja kompaktin kokoiseksi, vain hieman tavallista korttipakkaa suuremmaksi (leveys 49 mm, korkeus 76,5 mm ja paksuus 36 mm). Laitteen käyttöjännite on 24 V ja suunniteltu toimintalämpötila -40...+75 °C. Laite kestää tärinää ja iskuja standardin DIN EN 60529 mukaisesti. Datakaapelisolmu kytketään kriittisen käyttökohteen tai valvottavan kaapelin ja ohjaimen väliin. Tätä varten laitteessa on RJ45-liittimellä varustettu GUARD/data-liitäntä valvottavan datakaapelin kytkemiseksi kriittisestä kohteesta laitteeseen ja RJ45-liittimellä varustettu DATA-liitäntä laitteen kytkemiseksi ohjaimeen.

21700151 ETHERLINE GUARD PM02TWA WIFI-yhteys antennin kautta
21700150 ETHERLINE GUARD PM03T LAN-liitäntä

Kumpikin versio voidaan yhdistää pilvipalveluun MQTT-yhteyden kautta. Ulkoinen SMA-antenniyhteys varmistaa turvallisen tiedonsiirron, kun laite on asennettu esimerkiksi ohjauskaappiin. 


Helppo ottaa käyttöön
Tavallisten LED-valojen lisäksi kussakin RJ45-liitännässä on kolme keskitetysti sijoitettua moniväristä LED-diagnostiikkavaloa: PWR osoittaa käyttövalmiuden, STATUS valvottavan kaapelin tilan ja COM kytkennän (LAN-versio) tai Wi-Fi-yhteyden (Wi-Fi-versio). LAPP:n kehittäjät varustivat tietoisesti laitteen vain hyvin yksinkertaisilla diagnostiikka- ja säätömahdollisuuksilla. Käyttöönotto kestää vain muutaman minuutin automaattista ja itseoppivaa parametrointia (”oppiminen”) käyttäen. Käyttö aloitetaan yksinkertaisesti painamalla painiketta tai verkkokäyttöliittymän kautta. Lisäetuna on se, ettei uusia kaapeleita tarvitse asentaa eikä valvottavan kohteen kaapelointiin tarvitse tehdä muutoksia. Sen ansiosta päivittäminen on mahdollista milloin tahansa. 

Luotettava IIoT-yhteys
LAPPin patentoidut ennustavan kunnossapidon algoritmit helpottavat epäsäännöllisyyksien havaitsemista analysoiduissa tiedoissa. Kahden digitaalisen lähdön, Q1 ja Q2, ansiosta kaapelin tilan voi lähettää joko kytkevänä signaalina (sulkeutuva) tai pulssinleveysmoduloituna (PWM) analogisena signaalina. Q1-signaalilähdön hälytysraja on käyttäjän määritettävissä. Sekä LAN- että Wi-Fi-versiot voivat lähettää kaapelin tilan MQTT-yhteyden kautta. LAN-versiossa on LAN-RJ45-yhteys, ja Wi-Fi-versio viestii langattomasti. ETHERLINE® GUARD laskee jatkuvasti kaapelin tilan prosenttiosuutena ja laukaisee hälytyksen, jos suorituskyky tai tiedonsiirto-ominaisuudet heikkenevät ja toimintahäiriön riski kasvaa. Hälytyskynnyksen tehdasasetus on 80 prosenttia, mutta arvoksi voi asettaa 99–21 prosenttia. 
Yhteystiedot