Hyrian humanoidirobotti Pepper ja Unitree A1 robottikoira kävivat esittäytymässä ja viihdyttämässä henkilöstöä Hyvinkään toimipisteessämme.

Hyvinkään toimipisteellä vieraili keskiviikkona 24.11. kaksi robottia. Toinen heistä oli Pepper, sosiaalinen humanoidirobotti. Pepper palvelee tällä hetkellä mm. Hyrian, Hamkin ja Riihimäen kaupungin opiskelijoita, henkilökuntaa sekä asiakkaita. Toinen veijari kylässä oli Unitree A1 robottikoira, joka voisi tulevaisuudessa olla apu esim. tavaroiden siirtämisessä ja kantamisessa. Robotiikka on jo osa tavallista arkea, ja se kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Kotitalouden pölypallojen kimpussa saattaa jo pyöriä oma "James", ja nurmikon leikkuusta huolehtii robotti. Myös yritysten halu ja tarve hyödyntää robotiikka on kasvussa. Tärkeää onkin, että robotiikkaosaamista kehitetään yhteistyössä oppilaitosten ja yritysten kanssa.

 – Vierailun tarkoituksena on tutustua työelämässä robotiikkaan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, Irina Turunen, Lapp Automaation anturituotannosta kertoo. Kukaan ei pysty sanomaan, miten nopeasti robotiikka yleistyy ja on kohta osa aivan tavallista arkipäivää töissä, kotona, kaupoissa, hoivakodeissa jne. Esimerkiksi kännyköiden kehittyminen pelkistä puhelimista ”minitietokoneiksi” on ollut tosi nopeaa. Sky is the limit varmasti myös robotiikan kehittymisessä, Irinan miettii. 

– Pepper voi jo nykyisellään toimia esim. vastaanottovirkailijana tai Robokoira voi viedä tavaroita paikasta toiseen, Jari Mattila Hyriasta kertoo. Pepperissä on kolme erilaista tanssia ohjelmoituna, joten se voi toimia esim. taukojumppaajana. Robokoira ei vielä osaa noutaa, mutta hän osaa passata. LAPP on itseasiassa ensimmäinen yritys, jossa Pepper ja robokoira vierailevat, Jari lopettaa.

Katso videolta mitä kaikkea Pepper ja robottikoira osaavatkaan 

">

Haemme sinua

Customer Solution Specialist!

Lue lisää

ETHERLINE GUARD - valvo, ennakoi, reagoi

Lue lisää

Virtuaalimaailmasta tosielämään: EPIC® POWER M12L/K-liitin

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email