Tulosta

Andon-tuotteet Lean-tuotantoon Werma


Optimoi koko prosessi näkyväksi WERMA-tuotteilla


WERMAn vastaus optimoituun palveluun ja Lean-tuotannon tavaravirtaan on WERMA Andon-tuotteiden perhe. Andon-tuotteiden käyttö ei vain paranna tuotantoprosessin tehokkuutta, vaan myös optimoi resursseja.  

WERMA Andon on älykäs painikekutsujärjestelmä. Vaihtoehtoina ovat Andon-tuotteista erillään olevat tai siihen integroitavat valotornit.  Tämä on ideaali ratkaisu sovelluksiin joissa valotorni on asennettu erilleen. Valotornin voi käytännössä asentaa mihin tahansa näkyvään kohtaan kohteessa ja käyttäjä voi työpisteessään aktivoida haluamansa valon vain napin painalluksella.

Andon-tuotteet toimivat parhaiten yhdistettyinä WERMA-valotorneihin.  Kaikkia Andon-tuotteita voi käyttää yhdessä WIN-järjestelmän kanssa. Yhdistämällä WIN-ohjelmiston Andon-tuotteisiin saadaan nopeammat vasteajat. Lue lisää WIN-järjestelmästä.

Valikoima

Andon-valikoiman perusratkaisut ovat:

AndonCONTROL
8 tilan ohjaus

AndonCONTROL on valotorniin kiinteästi asennettava, pöydälle asetettava painikepohja, jota syötetään verkkomuuntajalla. Painikkeet voi väri- ja nimikoodata. Älykkään elektroniikan ansiosta voi ohjata kahdeksaa valotilaa (4 jatkuvasti palavaa ja 4 vilkkuvaa).

AndonCONTROL KS70, tilausnumero: 860.840.07
AndonCONTROL KS71-KS72, tilausnumero: 860.640.07
- molemmat sisältävät verkkomuuntajan (katso alla)

Lisätarvikkeet:
- seinä/profiilikiinnike, tilausnumero: 975.883.01


AndonSmartBOX
8+ tilan ohjaus

AndonSmartBOX on erityisesti teollisuusympäristöön soveltuva painikekotelo, joka liitetään erilliseen valotorniin kiinteällä 5 m liitäntäkaapelilla. Kotelossa on 4 valmiiksi värikoodattua ja valaistua painiketta valotornin neljän valoelementin ohjaukseen. Kutakin valoa voi ohjata joko palamaan tai vilkkumaan ja lisäksi voi sytyttää useita valoja yhtäaikaisesti vapaasti valiten. Painikeohjaukset on esitetty käyttöohjeessa (pdf).

AndonSmartBOX, tilausnumero: 860.000.09
- sisältää verkkomuuntajan (katso alla).

AndonSmartBOX tulee korvaamaan tuotteet AndonBOX ja AndonSWITCH vuoden 2017 alkupuoliskon aikana!AndonLIGHT
tuotepaketit

AndonLIGHT on AndonSmartBOX-painikekotelon ja kolmivaloisen KombiSIGN 71- tai 72-valotornin yhdistelmä - tuotepaketti, jonka voi tilata yhdellä tilausnumerolla.

AndonLIGHT KS71, tilausnumero: 649.260.01
AndonLIGHT KS72, tilausnumero: 649.000.03


AndonSPEED
järjestelmä

AndonSPEED on esimerkiksi pakkaamoihin tai lähettämöihin soveltuva järjestelmä, jossa AndonLIGHT-tuotepakettiin lisätään langattoman tiedonsiirron WIN-lähetinmoduulit valotorneihin ja WIN-vastaanotinyksikkö liitetään Ethernet-verkkoon/tietokoneeseen.

Syntyvä informaatio saadaan näin muutettua paikallisesta globaaliksi.

Lue lisää: AndonSPEED

Lue lisää: WIN

AndonSWITCH
8 tilan ohjaus


AndonSWITCH tullaan korvaamaan AndonSmartBOX-tuotteella
(katso yllä)

AndonSWITCH on painikekiekko, joka liitetään erilliseen valotorniin M12-kaapelin välityksellä, pöydälle jää vain neljä valaistua painiketta. Painikkeet voi väri- ja nimikoodata. Asennus seinään tai alumiiniprofiiliin onnistuu erillisen kiinnikkeen avulla. Älykkään elektroniikan ansiosta voi ohjata kahdeksaa valotilaa (4 jatkuvasti palavaa ja 4 vilkkuvaa).

AndonSWITCH, tilausnumero: 860.000.04< /a>
- sisältää verkkomuntajan (katso alla)

Lisätarvikkeet:
- seinä/profiilikiinnike, tilausnumero:
975.883.01
- M12-A-8-valmiskaapeli, 5 m, tilausnumero: 9 60.860.01
- M12-M12-A-8-jatkokaapeli, 5 m, tilausnumero: 960.000.46
AndonBOX
4 tilan ohjaus


AndonBOX tullaan korvaamaan AndonSmartBOX-tuotteella
(katso yllä)

AndonBOX on teollisuusympäristöön tarkoitettu kalvopainikekotelo, jonka voi asentaa pöytään tai seinään, esim. työpisteen rakenteisiin. Liitetään erilliseen valotorniin M12-valmiskaapelin välityksellä. Ei sisällä elektroniikkaa, kalvopainikkeilla voi ohjata neljää valoa.

AndonBOX, tilausnumero: 860.000.03

Lisätarvikkeet:
- M12-A-8-valmiskaapeli, 5 m, tilausnumero: 9 60.860.01
- M12-M12-A-8-jatkokaapeli, 5 m, tilausnumero: 960.000.46

Universaali verkkomuuntaja
AndonSmartBOX-, AndonCONTROL- ja AndonSWITCH-tuotteiden mukana toimitetaan pistorasiamuuntaja EU-, UK- ja USA/CAN-adaptereilla, joten sijoittaminen onnistuu lähes kaikkialle. Muuntajalla syötetään 100-240 VAC -jännite, jonka Andon-tuote muuntaa valoelementtien käyttämäksi 24 VDC -jännitteeksi. Muuntajassa on 1,8 m kaapeli.


Sovelluksia

Andon mahdollistaa manuaalisen kokoonpanopisteen komponenttitäydennykset oikea-aikaisesti. Kokoonpanija sytyttää tarvittaessa valotorniin ennalta sovitun värin, logistiikkahenkilöstö näkee heti mitä komponenttia missäkin työpisteessä tarvitaan ja toimittaa osatäydennykset tuotantokatkosten välttämiseksi - Lean-tuotannon periaatteiden mukaan.


Toinen sovellus ovat vastaanotto- tai kassahenkilöstön kutsut palvelutiskille esimerkiksi ruuhkahuippujen mukaan tai varattu/seuraava asiakas -indikointi.


Paikallisesta globaaliksi

Jos paikallisen indikoinnin lisäksi halutaan tietoa muuallekin, voi valotorniin lisätä WIN-verkkomoduulin, joka liittää valotornin langattomasti tietoverkkoon.

Esimerkiksi pakkaamon tai lähettämön KombiSIGN-valotornit, niihin lisätyt WIN-lähetinmoduulit, AndonSmartBOX- tai AndonCONTROL-painikeyksiköt ja Ethernet-verkkoon/tietokoneeseen liitetty WIN-vastaanotinyksikkö: kokonaisuus on nimeltään AndonSPEED.

Lataa esite: Brochure AndonSPEED (pdf)

Lue lisää WIN-tekniikasta: Langattomat ratkaisut Werma > WIN »

Tiedostot

Järjestelmäesittelyt valmistajan sivulla:

www.werma.com > Tech-Talk > Lean Production »

Tuotedata, tilausnumerot ja saatavuus valmistajan sivulla:
www.werma.com > Products > Systems for optimizing production... »

Kaikki Werman esitteet löydät täältä.

Yhteystiedot