Pieni – pienempi – miniatyyri

Miniaturisointi on pysyvä trendi monilla teollisuuden aloilla. Sovelluksista tulee entistä kompaktimpia, asennustilat pienenevät ja kytkettävien liittimien valmistaminen käy yhä tarpeellisemmaksi. EPIC POWER M12 -liittimissä on paneuduttu näihin markkinoiden vaatimuksiin ja sovellettu niitä johdonmukaisesti. Automaatiotekniikan herkkää aluetta ei ole ainoastaan tietojen häiriötön siirto, vaan myös yksittäisten komponenttien turvalliset teholähteet. PROFINET panostaa vahvasti standardoituun M12L-liittimeen.

Kun vanhaa ei voi enää kehittää, on kehitettävä täysin uusi ratkaisu

"Tähänastiset M12 -liittimet on kehitetty jo lähes parhaalle mahdolliselle tasolle. Olemme tarkastaneet nyt vielä kertaalleen kaiken huomioitavan ja vetäneet siitä parhaat johtopäätöksemme. Se olisi tuskin ollut mahdollista ilman digitaalisen kaksosen avulla luotua rakennetta", Martin Guserle kertoo, joka toimii EPIC® Connectors -liiketoimintayksikön päällikkönä U.I. Lapp GmbH:lla.

Virtuaalimallintaminen osaksi tuotekehitysprosessia

Liittimien teknisiä ominaisuuksia on simuloitu näin virtuaalimallien perusteella jo niiden kehittämisvaiheessa. Sarja M12K, jolla voidaan siirtää energiaa enintään 630V/12A ja M12L, jolla voidaan siirtää enintään 60V/16A, on tutkittu virtuaalisesti niin sanotusti munaskuita myöten vielä ennen ensimmäisen 3D-tulostusmallin luomista. Yhä pienemmiksi muuttuvilla liittimillä tapahtuvan tehonsiirron rajaa arvioidaan siten ensin virtuaalisesti, sitten ensimmäisten prototyyppien ja lopulta ensimmäisen sarjan avulla. Näin päästään - Lappin tähän mennessä kehittämiin liittimiin nähden - huomattavasti pienempiin rakennuskokoihin, ja samalla tehonsiirtokin vain paranee entisestään.

Yli 50% tilansäästöä 

Uusien EPIC® POWER M12L- ja M12K -liittimien sovellusalueet ovat moninaiset. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi pienissä roboteissa eli „coboteissa“, jotka toimivat ihmisten kanssa valmistus- tai varastotyössä, tai vaikkapa ilman kuljettajaa toimivissa kuljetusjärjestelmissä (FTS) kuten tapahtuu LAPPin logistiikkakeskuksessa Ludwigsburgissa. Sellaisissa itsenäisesti liikkuvissa kuljetusajoneuvoissa voi komponenteilla olla niin ikään hyvin rajoitetusti tilaa. Toinen suuri EPIC® POWER M12L -liittimien soveltamisala liittyy niiden käyttämiseen PROFINET I/O-moduuleissa. Tähän mennessä anturi-/toimilaiteliitäntöjen standardi-tehorajapintoina ovat olleet 7/8“ -liittimet. Vaihto vanhasta standardista M12L -malliin mahdollistaa kooltaan yli 50 % pienemmät laitekotelot. Kaikissa PROFINET-sovelluksissa PNO on määritellyt L-koodatun M12:n teholähteen rajapinnaksi. Tämä M12L on asetettu standardiksi PROFINET-laitteille, älykkäille moottoreille ja I/O-moduuleille. Näihin sovelluksiin M12 L-koodaus tarjoaakin ihanteelliset olosuhteet.

Kohti uutta standardia

Martin Guserle: „Lähdemme siitä, että L-koodattu M12 on tulevaisuudessa tehorajapintana suurimmassa osassa uusia koneita ja laitteita." Saksalainen automaatioaloite Automatisierungsinitiative Deutscher Automobilhersteller (AIDA) on jo päättänyt määrittää M12L:n niin ikään standardiksi. 

Tämä tuote lanseerataan Hannoverin messuilla 30.05. - 02.06.2022, tule tapaamaan LAPP-asiantuntijoita joko virtuaalisesti, tai paikanpäälle osastollemme halli 11, osastonumero C03.
Lisätietoja saat myös tuoteryhmäpäälliköltämme Jukka Vepsäläiseltä, p. 020 764 6510.


ETHERLINE GUARD - valvo, ennakoi, reagoi

Lue lisää

Virtuaalimaailmasta tosielämään: EPIC® POWER M12L/K-liitin

Lue lisää

UUSI BOPLA POLYSAFE-kaappisarja - turvaa, keveyttä, säänkestoa!

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email