Pieni – pienempi – miniatyyri

Miniatyrisointi on pysyvä trendi monilla teollisuuden aloilla. Sovelluksista tulee entistä kompaktimpia, asennustilat pienenevät ja kytkettävien liittimien valmistaminen käy yhä tarpeellisemmaksi. EPIC® POWER M12 -liittimissä on paneuduttu näihin markkinoiden vaatimuksiin ja sovellettu niitä johdonmukaisesti. Automaatiotekniikan herkkää aluetta ei ole ainoastaan tietojen häiriötön siirto, vaan myös yksittäisten komponenttien turvalliset teholähteet. PROFINET panostaa vahvasti standardoituun M12L-liittimeen.

Kun vanhaa ei voi enää kehittää, on kehitettävä täysin uusi ratkaisu

"Tähänastiset M12 -liittimet on kehitetty jo lähes parhaalle mahdolliselle tasolle. Olemme tarkastaneet nyt vielä kertaalleen kaiken huomioitavan ja vetäneet siitä parhaat johtopäätöksemme. Se olisi tuskin ollut mahdollista ilman digitaalisen kaksosen avulla luotua rakennetta", Martin Guserle kertoo, joka toimii EPIC® Connectors -liiketoimintayksikön päällikkönä U.I. Lapp GmbH:lla.

Virtuaalimallintaminen osaksi tuotekehitysprosessia

Tuotekehitysvaiheessa, liittimien teknisiä ominaisuuksia simuloitiin virtuaalimallien avulla. Kaksi M12K-sarjan liitintä energian siirtoon 630V/12A asti ja M12L-liitin 60V/16A asti, tutkittiin hyvin perinpohjaisesti jo ennen ensimmäisen 3D-tulostusmallin luomista. Yhä pienemmiksi muuttuvilla liittimillä tapahtuvan tehonsiirron rajaa arvioidaan siten ensin virtuaalisesti, sitten ensimmäisten prototyyppien ja lopulta ensimmäisen sarjan avulla. Verrattuna LAPP:n aikaisemmin kehittämiin liittimiin, päästiin huomattavasti pienempiin tuotekokoihin, ja silti tehonsiirto parantui entisestään.

Yli 50% tilansäästöä 

Uusien EPIC® POWER M12L- ja M12K -liittimien sovellusalueet ovat moninaiset. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi pienissä roboteissa eli „coboteissa“, jotka toimivat ihmisten kanssa valmistus- tai varastotyössä. Tai automaattisesti ohjattavissa AGV-ajoneuvoissa AAutomated Guided Vehicles), kuten LAPP:n logistiikkakeskuksessa Ludwigsburgissa. Itsenäisesti liikkuvissa ajoneuvoissa voi komponenteilla niin ikään olla hyvin rajoitetusti tilaa. Toinen suuri EPIC® POWER M12L -liittimien soveltamisala liittyy niiden käyttöön PROFINET I/O-moduuleissa. Tähän asti anturi-/toimilaiteliitäntöjen standardi-tehorajapintoina ovat olleet 7/8“-liittimet. Vaihto vanhasta standardista M12L -malliin mahdollistaa kooltaan yli 50 % pienemmät laitekotelot. Kaikissa PROFINET-sovelluksissa PNO on määritellyt L-koodatun M12:n teholähteen rajapinnaksi. Tämä M12L on asetettu standardiksi PROFINET-laitteille, kuten älykkäille moottoreille ja I/O-moduuleille. Näihin sovelluksiin M12 L-koodaus tarjoaakin täydelliset olosuhteet.

Kohti uutta standardia

Martin Guserle: „Lähdemme siitä, että L-koodattu M12 on tulevaisuudessa tehorajapintana suurimmassa osassa uusia koneita ja laitteita." Saksan autonvalmistajien automaatioaloite, Automatisierungsinitiative Deutscher Automobilhersteller (AIDA) onkin jo päättänyt määrittää M12L:n niin ikään standardiksi. 


Lisätietoja saat tuoteryhmäpäälliköltämme Jukka Vepsäläiseltä, jukka.vepsalainen@lapp.com p. 020 764 6510.


FLEXIMARK® THERMO – valvoo asennuskohteen lämmön kohoamista

Lue lisää

ETHERLINE GUARD - valvo, ennakoi, reagoi

Lue lisää

Virtuaalimaailmasta tosielämään: EPIC® POWER M12L/K-liitin

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email