Kompakti uraauurtava teknologia on täällä. Esittelyssä Single Pair Ethernet tuotteet. Kevyempi, smartimpi, nopeampi asentaa. Lukematon määrä etuja, sinulle joka olet edelläkävijä. Ota omaksesi!

Mitä Single Pair Ethernet (SPE) tarkoittaa ja miten se eroaa tavallisesta Ethernetistä?

Single Pair Ethernet -kaapelit ovat kuparikaapeleita, joissa on vain yksi tiedonsiirtoon käytetty kierretty johdinpari ja joita käytetään esimerkiksi teollisissa sovelluksissa. Lähiverkkojen Ethernet-kaapeleissa ja Industrial Ethernet -kaapeleissa on yleensä kaksi tai neljä johdinparia tiedonsiirtonopeudesta riippuen. Single Pair Ethernet -teknologia onkin pelkistetty, kevyt ja materiaaleja säästävä Ethernet-vaihtoehto moniin nykyisiin ja tuleviin käyttökohteisiin.

Mihin tarkoitukseen SPE-teknologia on kehitetty?

Industry 4.0 ja Industrial Internet of Things (IIoT) edellyttävät yhtenäistä verkkoinfrastruktuuria kaikilla tasoilla ja kaikissa järjestelmissä sekä reaaliaikaista tiedonsiirtoa.

Perinteinen Ethernet, joka yhdistää kaikki automaatiopyramidin ylimmät kerrokset, ei useinkaan sovellu alimmalle kenttätasolle, koska kaapelit ovat ylimitoitettuja ja kytkennät vaativia. Siksi tavanomaisilla kenttäväylillä on edelleen etuja Ethernet-standardiin verrattuna. Niitä käytetään ohjaamaan tiedonsiirtoa antureiden ja toimilaitteiden välillä ohjaustasolla (PLC). Tavoitteena on korvata nämä väyläjärjestelmät SPE-järjestelmillä ja vastaavilla SPE-kaapeleilla mahdollisimman pian.

Single Pari Ethernet -teknologian tärkeimmät edut:

  1. Kenttäväylien korvaaminen tulevaisuuden Single Pair Ethernet -järjestelmillä.
  2. IP-pohjaisten verkkojen teknologian standardointi antureista toiminnanohjausjärjestelmiin tai pilveen Smart Factory -ratkaisuilla.
  3. Kaapelin pienentäminen säästää materiaaleja ja kustannuksia. Myös paino pienenee ja tilaa säästyy. Tilansäästöllä on merkitystä erityisesti verkkoantureiden ja toimilaitteiden kohdalla.
  4. Yksiparinen kaapeli nopeuttaa ja helpottaa asennustöitä ja vähentää kytkentävirheitä.
  5. Kustannustehokkuus paranee, kun ei enää tarvita ylimääräisiä yhdyskäytäviä, joilla kenttäväylät aiemmin liitettiin ylemmän tason Ethernet-verkkoon. SPE-teknologiaa käytettäessä kenttätason kytkennät voidaan tehdä ilman näitä muuntimia.
  6. SPE-teknologia mahdollistaa PoDL (Power over Data Line) -ratkaisun, jossa päätelaitteille saadaan jopa 50 W:n virta tiedonsiirtolinjaa pitkin. Tämä on verrannollinen PoE (Power over Ethernet) -ratkaisuun, joka on jo osoittanut hyödyllisyytensä nykyisissä Ethernet-verkoissa.
  7. Avoin kaapelointistandardi ja yhteensopivat kaapelointikomponentit soveltuvat yleiseen käyttöön koko automaatioalalla. 

Mitä SPE-teknologialta voi odottaa seuraavaksi?

Jotta uusi teknologia saataisiin nopeasti tehtaisiin, on ollut tarpeen luoda yhtenäiset tietoliikenneprotokollat. Ne ovat nyt käytettävissä. IEEE 802.3:n mukaiset protokollastandardit määrittelevät Single Pair Ethernet -tiedonsiirron tekniset reunaehdot teollisissa sovelluksissa; teollinen ”T1 Industrial Style” on kuvattu IEC 63171-6 -standardissa.

SPE-standardi Siirtonopeus Kaapelin pituuspisteestä pisteeseen 
 suojattu suojaamaton 
 IEEE 802.3ch  2,5/5/10 Gbit/s  15 m
 IEEE 802.3bp  1 Gbit/s  40 m  15 m
 IEEE 802.3bw  100 Mbit/s  40 m  15 m
 IEEE 802.3cg  10 Mbit/s  1000 m tai pidempi

IEEE 802.3 -työryhmä on määritellyt standardit erilaisille SPE-käyttötapauksille.

Liitäntäkaapelit ETHERLINE® T1 -tuoteperheestämme 

ETHERLINE® T1 -tuoteperhe sisältää erilaisia Single Pair Ethernet -kaapeleita teollisuuskoneisiin ja -laitoksiin.

  • ETHERLINE® T1 FD P on suojattu AWG26-kaapeli gigabitin verkkoon ja kaapeliketjuihin (saatavana pian).
  • ETHERLINE® T1 FLEX on AWG22-kaapeli satunnaiseen käyttöön ja soveltuu niin 100 Mbitin kuin gigabitin verkkoon (jo saatavana).
  • ETHERLINE® T1 P FLEX on AWG18-kaapeli 10 Mbitin verkkoon ja enintään 1000 metrin etäisyyksille (saatavana pian).

Joko kiinnostuit?
Hyvä! Ota yhteyttä tuoteryhmäpäällikköömme Jukka Vepsäläiseen, +358 (0)50 409 2351, tai sähköisesti jukka.vepsalainen@lapp.com, ja kysy lisää!

Tekninen myyntimme tietysti myös passissa,
meilaa
sales.fi.lav@lapp.com

tai soita 020 764 6410.

LAPP on osa SPE Industrial Partner -verkostoa, lue mitä se tarkoittaa täältä


ETHERLINE GUARD - valvo, ennakoi, reagoi

Lue lisää

Virtuaalimaailmasta tosielämään: EPIC® POWER M12L/K-liitin

Lue lisää

UUSI BOPLA POLYSAFE-kaappisarja - turvaa, keveyttä, säänkestoa!

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email