Kotimainen sähköauton latauslaite käyttää LAPPin laadukasta latauskaapelia

LAPP Automaatio ja kotimaisia Walle-latauslaitteita valmistava Trafomic aloittivat yhteistyön vuonna 2023. Nyt jokainen myytävä Walle-latauslaite on varustettu LAPP Automaation toimittamalla latauskaapelilla. 

Walle-latauslaitteet ovat avainlipputuotteita ja valmistetaan Raisiossa Trafomicin tehtaalla. Trafomic on vuonna 1983 perustettu suomalainen perheyritys, joka toimittaa sähkölaitteita ja -komponentteja sekä kotimaisille että ulkomaisille yrityksille. 

”Wallen tarina juontaa perheyrityshistoriaamme. Olemme perinteisesti toimittaneet sähkökomponentteja valmistavaan teollisuuteen, mutta samalla olemme haaveilleet kuluttajamarkkinoilla toimimisesta. Kun sähköautoilu alkoi nostaa päätään, niin päätimme lähteä mukaan”, kertoo Trafomicin tuotepäällikkö Tomi Mäkinen.

Modernin sähköautoilun historia ei ole pitkä, joten kovinkaan monella sen parissa toimivalla yrityksellä ei myöskään ole siitä pitkää kokemusta. Myös Trafomic lähti latauslaitteiden pariin lähes tyhjästä vuonna 2019.

”Tietynlaiset pohjat oli valmiina, ja meillä oli hyvät lähtökohdat latauslaitebisnekseen, sillä henkilöstöllä oli suuri kiinnostus sähköautoja ja latauslaitteita kohtaan. Nyt olemme jo varteenotettava toimija Suomen markkinoilla”, Mäkinen sanoo. 

Ensimmäiset Walle-latauslaitteet olivat omakotitaloihin suunnattuja, mutta nykyään Trafomic toimittaa latausjärjestelmiä myös taloyhtiöihin ja julkiselle puolelle, missä järjestelmiltä vaaditaan enemmän toiminnallisuuksia.

Laadukas latauskaapeli viimeistelee latauslaitteen 

LAPP Automaatio ja Trafomic aloittivat viime vuonna yhteistyön, jonka ansiosta LAPP Automaatio on nykyään Trafomicin ainoa latauskaapelitoimittaja. 

”LAPP Automaation toimittamasta kaapelista sai hyvän laatuvaikutelman. Esimerkiksi pistokkeissa on eroja eri valmistajien välillä. Itse kaapelikin tuntuu laadukkaalta”, sanoo Trafomicin hankintapäällikkö Tomi Kivilä.

Latauslaitteiden kaapelit joutuvat usein säiden armoille ja Suomessa se tarkoittaa kaikkea mahdollista auringonpaisteesta pakkaseen. Heikkolaatuisissa kaapeleissa vaippa vaihtaa helposti väriä, ja pistokkeen materiaali voi väsyä sääolojen vaihdellessa.

”Latauskaapelimme valmistetaan LAPP Mobilityn tehtaalla Saksassa. Heillä on todella hyvät asiakasreferenssit, mikä auttoi vakuuttamaan niiden sopivan myös Walle-latauslaitteiden latauskaapeleiksi”, sanoo LAPP Automaation aluemyyntipäällikkö Juha Hakanen

LAPP Automaatio ja Trafomic sopivat latauskaapelien puskurivarastoinnista Suomessa. Kaapelit saapuvat Saksasta LAPP Automaation varastoon Hyvinkäällä, josta niitä toimitetaan Trafomicin tehtaalle tarpeen mukaan.

Latauskaapelit toimitetaan Trafomicille täysin asennusvalmiina. Kaapelissa on muutamia räätälöityjä yksityiskohtia, kuten pituus, joka Walle-latauslaitteissa on joko 5 tai 8 metriä. 

”Yhteistyö Trafomicin kanssa on sujunut alusta alkaen hienosti. Tekniset ja kaupalliset asiat on saatu ratkaistua yhdessä ja sovitusta on pidetty kiinni. Jotain pieniä yksityiskohtia on hiottu matkan varrella, mutta kaikki on mennyt joutuisasti”, Hakanen sanoo. 

Vankka usko sähköautoiluun

Suomi ei ole sähköautoilussa edelläkävijämaa, mutta sähköautoilun menestyskulkuun Suomessa on kaikesta huolimatta helppo luottaa. Suomessa on teknisesti erittäin hyvä kantaverkko ja omaa sähköntuotantoa, joka auttaa ennustamaan tulevien ajokilometrien kulut.

”Akkuteknologia kehittyy nyt kovempaa tahtia kuin koskaan aikaisemmin. Koko ajan kehitetään ympäristöystävällisempiä, turvallisempia ja halvempia ratkaisuja. Tutkimukseen investoidaan niin paljon rahaa, että uskon sähköisen autoilun tulevaisuuteen vankasti”, Mäkinen sanoo.

”Ei sähköauto välttämättä jokaiseen tarkoitukseen sovellu, mutta esimerkiksi raskaan liikenteen kalusto voidaan sähköistää. Se tulee olemaan iso murros”, Mäkinen jatkaa. 

Latauslaitemarkkinoilla suomalaisen laatutuotteen harmina ovat ulkomailta tuotavat, hinnaltaan edulliset ratkaisut.

”Markkina on haastava, sillä sähkö on kaikkialla samaa ja sillä ei saa kilpailuetua. Kaikki pyörii laitteen laadun ja ominaisuuksien ympärillä, ja niihin haluammekin panostaa. Hintakilpailuun emme voi lähteä, koska siinä me suomalaiset emme pärjää”, Mäkinen arvioi. 

LAPP Automaatiolle Walle-latauslaitteet ovat olleet tärkeä lisä latauskaapeleiden myynnille Suomessa. Hakanen kokee latauslaitevalmistuksen myös henkilökohtaisella tasolla miellyttäväksi toimialaksi. 

”Mielestäni on hienoa, että pääsemme osaltamme tukemaan kotimaisten Walle-latauslaitteiden valmistusta ja toimittamaan niihin latauskaapelit. Sähköautoilu on tämän päivän juttu”, Hakanen päättää.

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email