Toimittajasta kumppaniksi - ÖLFLEX® CONNECT:n avulla

Nykyään ei riitä, että näet itsesi vain toimittajana asiakkaillesi. Asiakkaat tarvitsevat pitkäaikaisia kumppaneita, jotka tuntevat heidän haasteensa ja tarjoavat niihin sopivia ratkaisuja - kuten LAPP ÖLFLEX® CONNECT:n avulla. Integroitujen kaapeli- ja liitäntäjärjestelmien maailmanlaajuisena markkinajohtajana ja aitona kumppanina, tuemme asiakkaitamme haasteiden ja ongelmien ratkaisemisessa, ja mietimme aina prosessien parantamista kaikkien kannalta.

Yhä useammat asiakkaat tilaavat LAPP:lta kaapelikokoonpanoja. Johdin- ja kaapelisarjoja, asennusvalmiita sähkökokoonpanoja, yksittäisiä servokokoonpanoja ja valmiiksi koottuja kaapeliketjuja. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa tunteja, jopa päiviä vievän kokoamisprosessin ulkoistamista. Asennusvalmiit kokonaisuudet ovat kytkentävalmiita ja aina oikean pituisia. Lisäksi tuotteet ovat LAPP-laatua ja ne on aina tarkastettu ja hyväksytty ennen toimitusta.

Täydellinen kokoonpano jopa 48 tunnissa – case Sumitomo Demag Plastics Machinery GmbH


"ÖLFLEX® CONNECT:n avulla voimme keskittyä ydinliiketoimintaamme", sanoo Gerd Liebig, Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery GmbH:n toimitusjohtaja, joka valmistaa ruiskuvalukoneita Schwaigissa Nürnbergin lähellä. Vuodesta 2017 lähtien, LAPP on ottanut hoitaakseen täyssähköisen IntElect-sarjan uuden sukupolven kaapelisarjojen kokoonpanon. Tuolloin Sumitomo oli päättänyt kaksinkertaistaa tuotantonsa ja halusi ulkoistaa lisäarvoa tuottamattomat toiminnot, kuten kaapelikokoonpanon, voidakseen keskittyä ydinosaamiseensa. "Etsimme kumppania, joka pystyisi hoitamaan useiden konekokojen kokoonpanon - eräkokona 1, laatutarkastettuna ja juuri oikeaan aikaan toimitettuna", Liebig painottaa. LAPP tekee nyt toimituksia Sumitomolle päivittäin, ja tilauksen tekemisen ja toimituksen välinen aika on vain 48 tuntia.

Case SEW Eurodrive


Tšekin tasavallassa sijaitseva Toshulin valmistaa suuria karusellisorveja konepajateollisuuteen. SEW Eurodrive valmistaa niillä hammaspyöriä tuuliturbiinien vaihteita varten. LAPP Tšekissä toimittaa valmiiksi koottuja kaapeliketjuja, kaapeleineen ja liittimineen, BASIC-Turn- ja FORCE-Turn-konetyyppeihin. Kaapeliketjut on valmistettu nailonista, teräksestä sekä niitä yhdistelemällä. Teräsketjut olivat Toshulinille uutuus. Sen edellisellä toimittajalla ei ollut niitä valikoimassaan.

Noin 10 vuotta sitten LAPP sai Toshulinilta suunnitelmat kaapeliketjua varten, johon sen oli määrä toimittaa kaapeli. LAPP:n asiantuntijat löysivät suunnitelmasta kehittämismahdollisuuden ja tekivät vaihtoehtoisen ehdotuksen, joka säästi tilaa ja lisäsi ketjun kestävyyttä. Toshulinin teknikot olivat erittäin tyytyväisiä, sillä LAPP:n ehdottama kaapeliketju oli suorituskyvyltään parempi ja säästi työtunteja asennuksessa. LAPP:n asennusvalmiit kaapeliketjut nopeuttavat tuotantoprosessia nykyään merkittävästi.

Frantisek Omasta, ÖLFLEX® CONNECT:n myynti- ja suunnittelupäällikkö LAPP:lla Tšekin tasavallassa: "Hankintaprosessi yksinkertaistuu, koska koko ketjulla on vain yksi osanumero". Ja mikä tärkeintä, osaaminen sopivien kaapeleiden ja liittimien valinnassa sekä kokoonpano ja testaus löytyvät kaikki saman oven takaa.

LAPP asiantuntemus käyttöön myös kolmansien osapuolten osien kanssa

Entä jos asiakkaat tarvitsevat ratkaisun, joka ei perustu pelkästään LAPP:n tuotteisiin? Näinkin voi käydä, koska edes LAPP:n tuoteluettelo, jossa on 40 000 yksittäistä tuotetta, ei voi kattaa kaikkia mahdollisia sovelluksia. Tai asiakkaiden asiakkaat ovat valinneet komponentteja tietyiltä valmistajilta.

Tiettyjen teollisuudenalojen standardeja saatetaan joutua mukauttamaan myös muiden valmistajien standardeihin. Monet "ratkaisujen tarjoajat" kääntävät silloin selkänsä, mutta LAPP:lla on kunnianhimoa ja asiantuntemusta löytää juuri asiakkaan tarvitsema ratkaisu - jopa kolmannen osapuolen tuotteilla ja hybridikaapeleina yhdistettynä hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan, eli komponentteihin, joita LAPP:lla ei ole valikoimassaan.

"Näemme LAPP:n myös sparrauskumppanina, joka tuo omat ideansa mukaan suunnittelupöytään, tai hankintaan", sanoo ÖLFLEX® CONNECT:n markkinapäällikkö Pavla Borovianova.

Kaapelikokonaisuuksien asiantuntijat käytössäsi

”Useiden asiakkaidemme kanssa yhteistyömme on ollut jo vuosia aktiivista keskustelua, jossa meidän asiantuntijamme ovat mukana asiakkaan tarpeiden mukaan, teknisestä speksauksesta jopa asiakkaan valmistuslinjalle asti.” Päivi Mahlamäki-Salminen, Lapp Connecton myyntipäällikkö kertoo.

Lapp Automaation valikoimaan kuuluvat servokokoonpanot ja kaapeliketjut ovat osa ÖLFLEX® CONNECT perhettä.

”Lapp Automaatio tarjoaa valmiit servokaapelit yleisimpien standardien mukaan, joita ovat Siemens, SEW, Lenze ja Rockwell. Kaapelit tehdään vuosikymmenten kokemuksella laadukkaista komponenteista ja toimitetaan testattuina.” kertoo Ossi Welling, myynti-insinööri Lapp Automaatiolta.

“Myös kattavat kaapeliketjuratkaisut onnistuvat Lapp Automaation kautta. Ketjuja on saatavilla muovisena, teräksisenä, tai niiden yhdistelminä. Tarvittaessa kaapelit voidaan asentaa valmiiksi ketjuun liittimineen, jolloin asennus käy nopeasti ja kustannustehokkaasti.” Ossi lisää.

Lapp Connectossa osaaminen keskittyy vielä suuremman kokonaisuuden haltuunottoon. ”Kun puhumme kaapeli- ja johdinsarjavalmistuksesta, tai sähköisistä kokoonpanoista, puhumme kokonaisvaltaisesta alihankintaketjuosaamisesta. Tällöin asiakas siirtää yhden alihankintaketjun hallinnan meille, ja me hoidamme valmiin kokonaisuuden asiakkaalle, tarvittavilla komponenteilla. LAPP-konsernin vahvuus on myös useiden valmistusmaiden verkosto. Lapp Connecton tehtaita on jo kolmessa eri lokaatiossa. Valmistusmaa valitaan yhteisesti asiakkaan kanssa niin että se on kustannustehokas ja kestävän kehityksen mukainen.” Päivi kertoo.

LAPP:lla on toimipisteitä kaikkialla maailmassa, Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa, ja se tarjoaa globaalit laatustandardit suunnitteluun, konsultointiin ja tuotantoasiantuntemukseen. ”Asiakkaamme todellakin saa globaalin kumppanin ja tuhansia asiantuntijoita ympäri maailman käyttöönsä” Päivi summaa.

Lisätietoja

Servokaapelikokoonpanot ja kaapeliketjutoimitukset, Lapp Automaatio,
Ossi Welling, +358 20 764 7536, ossi.welling(at)lapp.com

Kaapeli- ja johdinsarjat ja sähkökeskuskokoonpanot: Lapp Connecto,
Päivä-Mahlamäki Salminen, +358 50 301 9697, paivi.mahlamaki-salminen(at)lapp.com


Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email