Insta - Luottamus on pitkän asiakassuhteen salaisuus

Lapp Automaatio ja Insta ovat tehneet yhteistyötä jo lähes 20 vuotta. Pitkän kumppanuuden vankka kivijalka on tuotteiden laatu, mutta vähintään yhtä merkittävää roolia näyttelee molemminpuolinen kunnioitus osapuolten välillä. 

Insta on todellinen monialatoimija. Yli 60 vuotta sitten perustetun perheomisteisen yhtiön liiketoiminta-alueita ovat teollisuus, puolustus, kyberturvallisuus ja ohjelmistokehitys. Varsinaisten loppuasiakkaiden kirjo sisältää julkishallinnon toimijoita, meriteollisuutta, energia-alan yhtiöitä, kaivannaisteollisuutta ja lähes kaikkea siltä väliltä.

”Lapp Automaation silmin Insta valmistaa erilaisia automaatiokeskuksia ja sähkömekaanisia kokoonpanoja. He ovat siinä mielessä meille poikkeuksellinen asiakas, että heillä on todella laaja asiakaskunta, ja sitä kautta mekin olemme mukana monenlaisissa loppuasiakkaissa”, sanoo Lapp Automaation myynti-insinööri Ossi Welling.

Suuri varasto auttaa logistisissa haasteissa

Viime vuodet ovat kurittaneet lähes kaikkia toimialoja ja tuoneet muutoksia työskentelytapoihin. Pandemian seurauksena Teams, puhelin ja sähköposti korvasivat lähitapaamiset ja globaali komponenttipula on tuonut omat haasteensa erityisesti elektroniikka-alalle. 

Komponenttipulan takia tuotteiden toimitusajat ovat venähtäneet lähes kaikissa tuotekategorioissa sekä kuluttaja- että b2b-markkinoilla. Lapp Automaatio on pyrkinyt painamaan toimitusajat mahdollisimman lyhyiksi ja Hyvinkään varastolta löytyykin yli 20 000 tuotenimikettä suoraan hyllystä.

”Yli puolet tuotteista saadaan lähtemään samana tai seuraavana päivänä. Saksasta tavaraa löytyy reilusti, mutta rahdin kuljettajista on pulaa. Brexit vei valtavan määrän kuljettajia pois maanteiltä, ja toimitusajat ovat sen vuoksi venähtäneet pariin viikkoon”, Welling toteaa.

”Ensimmäistä kertaa minun urallani on törmätty näin laajamittaisiin toimitusongelmiin materiaalipulan vuoksi, mutta Lapp Automaatiolta olemme saaneet tuotteet yleensä hyvällä toimitusajalla. Lähes kaikilla muilla toimitusajat ovat sitä sun tätä”, kehaisee Instan projektipäällikkö Kari Kivimäki.

Kaapelit kaiken keskiössä

Merkittävin tuoteryhmä, jonka tuotteita Lapp Automaatio Installe toimittaa, on kaapelit. Kaapelit voivat kuulostaa yksinkertaiselta tuoteluettelo-ostokselta, mutta asiat eivät aina ole niin simppeleitä, miltä ne äkkiseltään kuulostavat. Usein Instan ja Lapp Automaation asiantuntijat pääsevät yhdessä etsimään kaapeliratkaisua, joka täyttää loppuasiakkaan tarpeet.

”Kaapeleille on erilaisia vaatimuksia. Pohjoismaissa kriteerit ovat huomattavasti tiukemmat kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keskieurooppalaiset valmistajat eivät pysty aina sopeutumaan meidän vaatimuksiimme”, Kivimäki sanoo.

Kivimäki on pitkän uransa aikana ollut monenlaisissa projekteissa mukana ja tutuiksi ovat tulleet muun muassa sellutehtaat, voimalaitokset sekä elintarvike-, kaivos- ja petrokemian teollisuus. Toimialasta huolimatta hän pitää yhdestä tuotteesta kiinni.

”Jos asiakas ei ehdottomasti vaadi jotain muuta, niin tilaan termoelementtikaapelit aina Lapp Automaatiolta. Niitä käytetään korkeissa lämpötiloissa tapahtuvissa mittauksissa ja tuote vaan on hyvä”, Kivimäki sanoo.

”Kaapeleiden ohella toimitamme Installe muun muassa PR electronicsin viestimuuntimia, jotka tuotteena eroavat kaapeleista melko lailla. Lisäpalveluna myymme viestimuuntimien parametrointia ja tyypillisesti laitteet tilataankin valmiiksi parametroituna. Toimitamme muuntimien mukana raportin niiden asetuksista”, Welling sanoo. 


Kuvan kaapelointi on toteutettu Ölflex Classic 110 CY kaapelilla. Kaapeli on erinomainen valinta teollisuuskoneisiin ja tämän kohteen kaltaisiin lämmitysjärjestelmien ohjauksiin EMC herkissä ympäristöissä.

Henkilökemia on kaiken a ja o

Näin pitkä yhteistyö ei olisi mahdollista, mikäli henkilökemiat eivät toimisi saumattomasti. Sekä Lapp Automaation että Instan asiantuntijat ovat tyytyväisiä kumppanuuteen ja kehuvat toisiaan vilpittömään sävyyn.

”Insta on helposti lähestyttävä kokoisekseen. Ihmiset jäävät mieleen hyvinä tyyppeinä. Huumori kukkii ja luo hyvää henkeä puolin ja toisin”, Welling toteaa. 

Welling pitää Instan avoimuutta ja tiedon jakamista merkittävänä tekijänä, jonka avulla se poikkeaa useista muista alan toimijoista.

”He ovat avoimia tarjoamiemme vaihtoehtojen suhteen ja esittelevät ne loppuasiakkailleen, mikäli pitävät ehdotustamme hyvänä. He eivät etene sokeasti käteen löydyn tuotelistan kanssa”, Welling sanoo.

Kivimäki muistuttaa, että lopullisen tuotevalinnan tekee heidän asiakkaansa. 

”Voimme mahdollisuuksien rajoissa ohjailla asiakasta hyvien kokemustemme perusteella. Pitää muistaa, että jos jotain tehdasta rakennetaan pari vuotta, niin valittujen kaapelien pitää olla käytössä tehtaan valmistumisesta vuosikymmeniä eteenpäin”, Kivimäki sanoo. 

Pitkä kumppanuus on rakentanut molemminpuolista luottamusta. 

”Pitää ymmärtää, että aina ei pysty syystä tai toisesta toimittamaan toivotussa aikataulussa. Sellainen yhteistyö ei toimi, jossa molemmat yrittävät maksimoida taloudellisen hyödyn. Lapp Automaatio on luotettava yhteistyökumppani”, Kivimäki päättää.

Lisätiedot

Myynti-insinööri Ossi Welling, ossi.welling(at)lapp.com, 020 764 6533

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email