FLEXIMARK® - asianmukaiset merkinnät suojaavat ihmisiä ja laitteita

Maailmankuuluun Juutinrauman sillan kaapeliasennukset merkittiin FLEXIMARK®-tuotteilla.

Selkeät ja hyvin erottuvat merkinnät suojaavat ihmisiä ja laitteita. Sen vuoksi on säädetty lakeja, jotka määräävät tiettyjen standardien noudattamista merkinnöissä.  LAPPin tarjoama FLEXIMARK®-merkintäjärjestelmä huomioi tarkasti kaikki nämä vaatimukset. Laaja tuotevalikoimamme soveltuu lukuisiin käyttökohteisiin ja takaa osaltaan laitteistojen turvallisuuden ja toimivuuden.

Erilaisia merkitsemistapoja käytetään kaikkialla: lemmikkejä sirutetaan, taloilla on numeronsa ja autoissa on oltava rekisterikilvet. Myös ihmisiltä vaaditaan merkkejä, kuten passien ja luottokorttien numerokoodeja. Myös kaapelit, johtimet ja yksittäiset johdot on usein merkittävä. Miten muuten voisi pysyä selvillä isojen asennusten eri osista? Esim.  DIN EN 60204-1 (VDE 0113 Osa 1) -standardi edellyttää, että järjestelmien kaapelit, komponentit ja liittimet on merkittävä pysyvästi ja selkeästi niin, että eri osia voidaan käsitellä oikein tai varoittaa mahdollisista riskeistä ja vaaroista. 

FLEXIMARK® on LAPP:n tarjoama ratkaisu kaapelien, johtimien ja komponenttien merkintään. Merkinnät on valmistettu muovista tai ruostumattomasta teräksestä, ja niiden avulla voidaan toteuttaa sekä manuaalinen että sähköinen merkintä tarpeen mukaan. Kaikki etiketit voidaan tulostaa itse helppokäyttöisellä FLEXIMARK® Software -ohjelmistolla käyttäen tavallista laser- tai lämpösiirtotulostinta. Vaihtoehtoisesti voit tilata valmiit merkinnät meiltä. Näin sähköasennukset voidaan merkitä helposti joustavasti ja kaikkialla, missä esiintyy ihmisiin tai koneisiin kohdistuvia riskejä.

Joustavat merkinnät – sisä- ja ulkokäyttöön

Hyvä esimerkki merkintöjen hyödyllisyydestä on maailmankuulu Juutinrauman silta Kööpenhaminan ja Malmön välillä. Yhteensä noin 16 kilometriä pitkään maantie- ja junasiltaan asennetiin tuhansia kilometriä kaapeleita. Ilman asiaankuuluvia merkintöjä niitä olisi lähes mahdoton erottaa toisistaan. Kunnossapitotyöt ja korjaukset eivät olisi ainoastaan hengenvaarallisia vaan myös tulisivat erittäin kalliiksi ja veisivät kohtuuttomasti aikaa. Siksi kaikki Juutinrauman sillan kaapelit on merkitty FLEXIMARK®-tuotteilla. Etikettien materiaaliksi valittiin ruostumaton teräs, millä varmistettiin, että merkkeihin painetut kirjaimet ja numerot ovat edelleen selvästi luettavissa. Nelivuotisen rakennustyön aikana toimitettiin räätälöityjä merkintöjä tilauksesta. Merkintöjen edellyttämät tiedot lähetettiin sekä digitaalisessa muodossa että faksilla, ja merkinnät olivat valmiita kiinnitettäväksi paikoilleen kahdessa päivässä.

Vähemmän vaativissa ympäristöissä voidaan käyttö muovietikettejä. Esimerkiksi Vislandassa toimiva Wica Cold AB luottaa FLEXIMARK®-tuoteperheen kutistesukkiin ja johdinmerkintöihin. Yritys valmistaa ruokakauppojen jääkaappeja ja pakastimia Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille, joilla elintarvikkeiden laadulle asetetaan tiukkoja vaatimuksia. Kaapelien erottelun lisäksi merkintäjärjestelmä takaa, että lämpötila-anturit kytketään oikeisiin paikkoihin. Merkinnät varmistavat turvallisuuden monella tasolla – ne suojaavat laitteita käyttäviä, huoltavia ja korjaavia ihmisiä, ja toisaalta myös kuluttajat hyötyvät niistä elintarvikkeiden korkean laadun muodossa. 

Useita käyttökohteita

Merkintäsarjat ovat rakenteeltaan lujia ja ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne kestävät käyttöympäristön aiheuttamat rasitukset merkittävästä komponentista riippumatta. Tämä tarkoittaa, että merkintäsarjoja voidaan käyttää joustavasti laitoksissa, elintarviketeollisuudessa sekä sähköasennuksissa. Sopivia etikettimateriaaleja on saatavana käytännössä kaikkiin käyttötarkoituksiin. Ota yhteyttää LAPPiin, jos haluat osoittaa, että ihmisten ja koneiden suojaaminen on yrityksellesi tärkeää.

Yhteensopivat tuotteet

Kaapeli- ja johdinmerkinnät 


Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email