Ilmastonmuutos on yksi aikamme tärkeimmistä kysymyksistä. Hiilijalanjälki kertoo ennen kaikkea siitä, kuinka paljon ilmaston kannalta haitallista hiilidioksidia syntyy ihmisten ja yritysten toimien seurauksena. Mitä pienempi hiilijalanjälki, sitä parempi. 

Tämä on myös tavoite, jonka LAPP ja BASF ovat asettaneet itselleen. Molemmat yritykset haluavat tuotteidensa auttavan vähentämään hiilijalanjälkeä. Tärkeänä osana tätä tavoitetta on biohajoavien muovien käyttö. LAPP on nyt esitellyt ensimmäisen Ethernet-kaapelin, jossa on biohajoava vaippamateriaali. Yhdiste on kehitetty kemikaaliyhtiö BASFin toimesta.

Teollisuus Ethernet -kaapeli ETHERLINE® FD P Cat.5e on ollut LAPPin valikoimassa jo pitkään. Kaapeli sopii erinomaisesti kytkentäkaapeliksi ja energiansiirtoketjuihin. Nyt se on saatavilla myös biohajoavana vaihtoehtona. Tämän kaapelin kohdalla, maailman johtava kaapeli- ja liitosteknologian integroitujen ratkaisujen tarjoaja, LAPP on korvannut BASF:n aiemmin fossiilisista raaka-aineista valmistetun TPU-vaippamateriaalin (termoplastinen polyuretaani) BASF:n uusiutuvasta raaka-aineesta valmistetulla TPU:lla. "Nopeasti uusiutuvista raaka-aineista peräisin olevien muovien käyttö on tehokas keino vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista ja samalla pienentää merkittävästi tuotteidemme ympäristövaikutuksia." kertoi Alexander Terpe, Head of Cable Product Development, U.I. Lapp GmbH.

Kestävän kehityksen perusta on kestävissä tuotteissa

Kyseessä oleva biohajoava muovi on Elastollan® N, BASFin termoplastinen polyuretaani. Se on biopolymeeri, joka perustuu maissiin. TPU-tyypistä riippuen, uusiutuvien raaka-aineiden osuus on 45–60 %. Huomionarvoista on, että TPU tarjoaa saman kestävyyden, joustavuuden, ja mekaaniset ominaisuudet sekä kestävyyden hydrolyysille, kemikaaleille ja UV-säteilylle kuin perinteinen Elastollan®. Prosessointiparametrit säilyvät myös ennallaan. Erityisen merkittävää on, että valmiin tuotteen orgaanisen materiaalin osuus voidaan mitata tarkasti (ASTM D 6866 mukaan). "BASFin biohajoava TPU on todellinen huippumuovi, eikä se häviä vertailussa perinteisiin fossiilisiin materiaaleihin. Tuotannon voi siirtää nopeasti, ja se on oikea askel tuoda todellista lisäarvoa asiakkaillemme kestävän tuotteen kautta," kertoo Oliver Mühren, Group Manager of Sales, BASF Polyurethanes GmbH:n.

Kun tarkastellaan ympäristövaikutuksia, biohajoava tuote parantaa hiilijalanjälkeä noin 15 %. Tämän seurauksena, Elastollan® N kuuluu BASF:n kierrätysstrategiaan ja auttaa säästämään fossiilisia resursseja sekä vähentämään hiilidioksidipäästöjä. LAPPin tavoite on myös askel askeleelta, laajentaa biohajoavien vaippamateriaalien valikoimaa tuotteissaan.Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä tuoteryhmäpäällikköömme Jukka Vepsäläiseen, p. 020 764 6510, jukka.vepsalainen@lapp.com 

LAPP hyödyntää uutta biohajoavaa muovia teollisuuden Ethernet-kaapelien vaippamateriaalissa

Lue lisää

Single Pair Ethernet (SPE) – Tulevaisuuden kommunikointiin

Lue lisää

AC/DC - enemmän kuin rockbändi

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email