Tulosta

Viivakoodilukija Leuze BCL 500i

Leuze electronic BCL500i-sarja vastaa kaikkiin viivakoodilukijaa asentavan ammattilaisen yleisimpiin tarpeisiin. Se pystyy lukemaan myös viallista koodia, ja nopeasti!

BCL500i-viivakoodilukijat voidaan liittää suoraan kenttäväyliin/verkkoihin. Parametrointi tapahtuu suoraan vakionettiselaimella, myös Internet Explorer 8 (ohjelmaversio V1.5.10 tai uudempi) tai väylän/verkon omilla työkaluilla.

Sarjan pakkasversiot kestävät pakkasta jopa –35 °C.

Valikoima

BCL500i-sarjassa on erilaisilla liitännöillä toteutettavia perustyyppejä:

Tyyppi

Toiminnallisuus

Lähdöt

BCL500i

Stand Alone / multiNET Master / multiNET Slave

RS232/RS485*/RS422

BCL501i

multiNET Slave

RS485*

BCL504i

Profibus DP

Profibus DP -liitäntä

BCL508i

Ethernet IEEE 802.3

10/100 Mbit/s Ethernet-liitäntä

BCL548i

Profinet IO RT (PNO-sertifioitu)

2× 100 Mbit/s Fast Ethernet

BCL558i

EtherNet/IP

2×10/100 Mbit/s

* multiNET on Leuzen oma RS485-väylätekniikka

Ominaisuudet

Leuze BCL500i lukee hyvin myös naarmuuntunutta tai likaantunutta viivakoodia kehittyneen CRT-koodinpalautustekniikan ansiosta (CRT = Code Reconstruction Technology). Luentakentän syvyys ja koko ovat uutuudessa suuret. Lisäksi luentaetäisyyttä ei tarvitse säätää, vaan toiminto on automaattinen. Luentataajuus 800…1200 luentaa/s sopii nopeillekin kuljetinlinjoille. Lukijaversioita on kolme: viivaskanneri, oskilloiva peililukija ja taittopeililukija. Lämmityksellä varustetut pakkasversiot soveltuvat jopa -35 °C -kylmäsovelluksiin.

Helppo asennus
Kehittyneet, säädettävät Leuze-kiinnikkeet antavat monipuoliset asennusmahdollisuudet, lopputuloksena nopeampi ja yksinkertaisempi liitäntä ja kiinnitys. Liittiminä käytetään “Ultra-Lock™“ M12-pikaliitäntätekniikkaa. Integroitu ”IOX“-liitäntätekniikka mahdollistaa suoran liittämisen kenttäväyliin ilman liitäntäyksiköitä.

Helppo käyttöönotto ja käyttö
USB-huoltoliitännän kautta on mahdollista tehdä yksinkertainen ja miellyttävä parametrointi käänteentekevällä ”webConfig“-työkalulla. Lukijaan integroidun “webConfig“-työkalun ja oivaltavan graafisen käyttöliittymän ansiosta BCL500i-lukijan asettelu tapahtuu helposti tavallisen verkkoselaimen kautta erittäin käyttäjäystävällisesti. Selkeälukuinen, monikielinen, valikkopohjainen näyttö lukijassa helpottaa asennusta ja käyttöä. USB-liittimeen on mahdollista liittää myös ulkoinen parametrimuisti, joten parametrien siirto kentällä on nopeaa.

Sovellusesimerkkejä

Kuormalavan ID-tunnistus viivaskannerilla "tikapuu"-koodista lavan sivulta:


Pakkauslaatikon tunnistus viivaskannerilla päältä:


Pakkauslaatikon tunnistus viivaskannerilla vinosti päältä:


Autorenkaiden tunnistus usealla viivaskannerilla päältä:


Vanteiden tunnistus usealla viivaskannerilla päältä:


Paperirullan tunnistus viivaskannerilla päädystä:


Autokorin tunnistus viivaskannerilla tai oskilloivalla peilillä korin sisältä:


Kuormalavan tunnistus viivaskannerilla tai oskilloivalla peilillä päältä:


Pinottavan korilavan koodien tunnistus "Odette"-merkinnästä:


Pakkauksen tunnistus MSP-sovelluksessa (Modular Scanner Portal):


Viivakoodilukija ydinvoimalaitoksen turvapiireissä:

 • Case: Sellafield Nuclear Plant
  Britanniassa sijaitsevan Sellafieldin ydinvoimalan turvallisuudesta vastaavat vakuuttuivat Leuzen BCL500i-sarjan viivakoodilukijoiden tekniikasta niin, että halusivat selvittää niiden käytettävyyden prosessiensa turvallisuuspiireissä.

  Kaksi Sellafieldin insinööriä auditoivat Leuze electronic:in Owenin ja Unterstadionin tuotantoyksiköt huhtikuussa 2011 selvittääkseen BCL500i-laitteiden ja -ohjelmistojen suunnittelun sekä laadunhallinnan tason yleisesti. He tekivät kolme laajaa kyselytutkimusta, joilla haluttiin varmistaa onko BCL500i soveltuva turvallisuuspiireihin, vaikka sitä ei ole sertifioitu standardin IEC61508 mukaan.

  SIL 1
  Auditoijat olivat erittäin vakuuttuneita tuotantoyksiköistä, suunnittelumenetelmistä ja Leuzen toiminnan tasosta yleensä. Leuzen toimittamiin MTTF-arvoihin ja koottuun tutkimusmateriaalin pohjautuen voitiin 11 kuukautta auditoinnin jälkeen allekirjoittaa sertifikaatti, jonka mukaan Leuze BCL500i-viivakoodilukijat soveltuvat ydinvoimaloiden toiminnallisen turvallisuuden piireihin turvallisuustasolla SIL1.

  Ensimmäiset toimitukset hyväksynnän jälkeen on jo tehty. Allekirjoittajat tulevat oletettavasti viittaamaan hyväksyntään muissakin kohteissa maailmanlaajuisesti, sillä hyväksynnän tunnustavaan ydintekniikan alan yritysryhmittymään kuuluu globaalisti toimivia yrityksiä:
  • British Energy
  • British Nuclear Group
  • BNFL Magnox Generation
  • DML Devonport, Amersham
  • General Electric
  • AWE
  • BAE Systems
  • Rolls-Royce
  • UKAAEA
  • Westinghouse
  • EDF Energy.
Ethernet-verkkoihin

BCL 308i ja BCL 508i ovat Ethernet-verkkoon (IEEE 802.3) liitettäviä viivakoodilukijoita, jotka tukevat automaattisesti tiedonsiirtonopeuksia 10 Mbit/s (10Base T) ja 100 Mbit/s (10 Base TX). Käyttäjä hyötyy selvästi myös sellaisista ominaisuuksista kuin integroitu kytkintoiminnallisuus, autonegotiation ja auto-crossover! Tuetut Ethernet-protokollat ja palvelut ovat:

 • TCP/IP vapaasti ohjelmoitavissa (Client / Server – moodit)
 • UDP:tä voidaan käyttää TCP/IP:n rinnalla (esim. erillisen kirjoittimen liitäntään). Ensisijaisen isäntäjärjestelmän tiedonsiirtoon on valittava sopiva protokolla; TCP/IP (Client/Server-moodissa) tai UDP.
 • HTTP selainpohjainen asettelu webConfig-ohjelmalla
 • Telnet Terminal – isäntä-/huoltoliitäntä
 • DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) automaattiset verkkoasetukset palvelimelta
 • ARP (Address Resolution Protocol ) MAC-osoitteen erottelu paikallisverkossa
 • PING-kyselyohjelma kertoo onko laite tavoitettavissa verkossa.

BCL 348i ja BCL 548i ovat PROFINET-verkkoon suoraan liitettäviä, PNO-sertifioituja. Kaksi Fast Ethernet 100 Mbit/s porttia (M12) ja kytkin. Perinteisen TCP/UDP-liikenteen lisäksi ne pystyvät reaaliaikaiseen PROFINET IO RT -tiedonsiirtoon. Asettelut ja hallinta tapahtuvat PROFINET (S7) -työkaluilla.

BCL 358i ja BCL 558i ovat EtherNet/IP-verkkoon suoraan liitettäviä versioita. Kaksi 10/100 Mbit/s porttia (M12) ja kytkin. Ne käyttävät sovellustasonaan ODVAn määrittelemää CIP-protokollaa (Common Industrial Protocol), mutta eivät tue CIP Safety-, CIP Sync-, CIP Motion- eikä DLR-ominaisuuksia.


Kytkinominaisuus

Innovatiivinen lisäominaisuus Ethernet-viivakoodilukijoissa on integroitu kytkintoiminnallisuus, jonka ansiosta useita lukijoita voidaan liittää suoraan toisiinsa ilman erillistä Ethernet-kytkintä. Näin myös linja-topologia on mahdollinen klassisen tähti-topologian lisäksi. Ratkaisu tarjoaa säästöjä sekä kaapelointi- että verkkolaitekuluissa.

Esimerkkikuva: kolme lukijaa toisiinsa liitettyinä:Tiedostot

Tuotetiedot, käyttöohjeet ja laitekuvaustiedostot valmistajan verkkosivuilla:

Leuze.com > Stationary bar code readers BCL500i »

Valmistajan esite verkkosivulla:

Leuze.com > Product information BCL500i (pdf) »


Yhteystiedot