Tulosta

Integroitavat vaijerianturit SIKO

Integroitavat vaijerianturit, kysy lisää! 

SGH anturit on suunniteltu asennettaviksi suoraan sylinterin sisään mittaamaan  männän iskun pituutta ja nopeutta. Näin anturi on täydellisesti suojassa ulkoisilta tekijöiltä, kuten lialta ja kolhuilta. SGH anturit on myös asennettavissa teleskooppisylintereihin. Tutustu valikoimaan alta!

Valikoima

SGH anturit on suunniteltu asennettaviksi suoraan sylinterin sisään mittaamaan  männän iskun pituutta ja nopeutta. Näin anturi on täydellisesti suojassa ulkoisilta tekijöiltä, kuten lialta ja kolhuilta. SGH anturit on myös asennettavissa teleskooppisylintereihin. 

Jos anturille ei ole tilaa männän sisällä niin anturiperheestä löytyy myös malli SGH10L, mikä on asennettavissa sylinterin ulkopuolelle.  Männänvarteen ei tarvitse porata reikää, kuten magnetostriktiivisissä antureissa. Riittää, että männässä on kierre mihin vaijeri kiinnitetään. 

Tyyppiä klikkaamalla tarkat tuotetiedot valmistajan verkkosivulta. 

Tyyppi, suurin mittauspituus

Suurin liikenopeus, kotelomateriaali

Lähtövaihtoehdot, muuta

Kuva

SGH10
1 m

≤10 m/s2 ,
alumiini, POM
CANopen, mA, V
asennetaan hydraulisylinterin sisään

SGH25
2,5 m
≤24 m/s2,
alumiini, POM
CANopen, mA, V
asennetaan hydraulisylinterin sisään

SGH50
5 m

≤24 m/s2,
alumiini, POM

CANopen, mA, V
asennetaan hydraulisylinterin sisäänUusi SGH-sarja! Uusi SGH-sarja, mitta-alue jopa 5 metriä!

SGH sarjan absoluutti vaijerianturit tarjoavat yksinkertaisen, kestävän ja joustavan tavan mitata hydrauliikkasylinterin asentoa. Antureiden asennus ei vaadi männän poraamista, joten ne ovat erittäin nopeita asentaa suoraan sylinteriin sisälle. Säästä aikaa ja paranna mittauslaitteen kestävyyttä SIKO:n antureilla!

Nyt SGH-sarjaa on täydennetty kahdella uudella mallilla, joiden ansiosta mitta-alue ulottuu aina 5 metriin asti. Anturit soveltuvat myös teleskooppisylintereille. Uudet tyypit SGH25 ja SGH50 soveltuvat myös käyttöön turvallisuuskriittisiin, turvaluokaltaan PLd-käyttökohteisiin. Lisäksi kaikki sarjan tuotteet ovat IP69K luokan mukaisia tiiveydeltään ja omaavat hyvät EMC ominaisuudet.  Tutustu malleihin Valikoima-välilehdeltä tai kysy lisää myynnistämme!

SGH10, SGH25 ja SGH50 tärkeimmät ominaisuudet:

 • mittausalue 0 … 5000 mm
 • absoluuttinen mittausjärjestelmä
 • CANopen,CANopen safety, J1939, analoginen virta- tai jännitelähtö
 • SGH25 ja SGH50 saatavana kahdennetulla lähdöllä
 • sopii turvallisuuskriittisiin sovelluksiin turvallisuuden suoritustasolle PL d saakka 
 • laaja apujännitealue 8 ... 32 VDC
 • paineenkesto maks. 350 bar, paineiskut maks. 650 bar
 • asettelu kaikille mittauspituuksille  opetustoiminnolla 
 • sopii myös teleskooppisylintereille
 • hyvä sähkömagneettinen yhteensopivuus
 • hyvä iskun- ja tärinänkesto 

 


 


SIKO SGH10 tuotetiedot valmistajan sivuilla
SIKO SGH25 tuotetiedot valmistajan sivuilla
SIKO SGH50 tuotetiedot valmistajan sivuilla


Voit unohtaa mäntien poraamisen!

Kaikissa liikkuvissa koneissa - maatalouskoneissa, rakennuslaitteissa tai tien-/ympäristönhoitokoneissa - älykkäät anturit ovat korvaamattomia. Liikeratojen ja kulmien tarkka tallentaminen on olennainen osa älykkäitä toimintatapoja ja toimintoja. Näillä toiminnoilla parannetaan liikkuvien koneiden käytettävyyttä ja ennen kaikkea turvallisuutta. Älykkäiden anturien käyttö parantaa myös koneiden suorituskykyä ja tehokkuutta, kun toistuvat työprosessit voidaan automatisoida ja vapauttaa koneenkäyttäjät tärkeämpiin tehtäviin.


Mittaa ja valvoo liikesekvenssejä

Koska liikkuvien laitteiden useimpiin liikesekvensseihin liittyy hydraulisylintereitä, on sylinterin iskun tarkka määrittäminen anturitekniikan tärkeimpiä mittaustehtäviä, jotta haluttujen liikkeiden mittaaminen ja valvonta on mahdollista. Tästä syystä sekä kone- että anturivalmistajat etsivät jatkuvasti uusia tapoja hydraulisylinterin iskunpituuden mittaamiseen. SIKO GmbH on kehittänyt ainutlaatuisen SGH-mittausjärjestelmänsä tarkassa yhteistyössä asiakkaiden kanssa.


Mittausjärjestelmä hydraulisylinterien iskunpituuden mittaamiseen

SGH on mittausjärjestelmä, joka mittaa suoraan hydraulisylinterin iskunpituutta. Saksalainen SIKO GmbH on kehittänyt erikoistuneen, integroidun ja innovatiivisen mittausratkaisun, joka perustuu asiakaspalautteeseen ja useiden vuosien kokemukseen liikkeiden mittaustekniikasta. Sylinterin isku mitataan tarkasti käyttäen sylinterin sisään asennettua vaijerianturitekniikkaa. Korkealuokkainen pistoliitin takaa järjestelmälle kotelointiluokan IP69K.


Pieni tekninen vallankumous

Teknologisesti ottaen innovatiivinen SGH-sylinterinpituusmittausjärjestelmä käyttää täysin erilaista teknista lähestymistapaa. Muut yleiset mittausjärjestelmät perustuvat magnetostriktiiviseen, induktiiviseen tai hall-pohjaiseen tekniikkaan. Näistä järjestelmistä poiketen iskunpituutta mitataan suoraan sylinteriin asennetulla vaijerimekanismilla. Vaijeri kiinnetetään männän päähän. Pidentyvä sylinteri vetää vaijeria ulos kelaltaan. Anturielektroniikka tunnistaa kosketuksettomasti vaijerikelaan syntyvän pyörimisliikkeen ja laskee siitä lineaarisen matkan. Näin on mahdollista saada sylinterin paikkatieto aina ja tarkasti. Pyörimisliikkeen havaitsevia magneetteja luetaan elektroniikalla SGH-anturin painetiiviin pohjalevyn läpi. Elektroniikka on täysin koteloitu järjestelmän paineettomalle puolelle. Näin koko mittausjärjestelmä on rakennettu sylinteriin ja on optimaalisesti suojassa ulkoisilta ympäristöolosuhteilta. Tällä saavutetaan selkeä etu sylinterin ulkopuolelle asennettuihin järjestelmiin verrattuna; anturijärjestelmää ei voi manipuloida eikä se voi tuhoutua irto-osista tai ympäristövaikutuksista.

Männän poraamista ei tarvita

Toinen vallankumouksellinen tekijä on sylinteri-integraation kustannusten madaltuminen. Tämä johtuu siitä, että aiemmissa mittausjärjestelmissä anturitangot oli integroitava mäntiin koko mittauspituudelle; monesti tarvittiin pitkiä ja erittäin tarkkoja porauksia mäntiin. Se ei ole vain kallista, vaan heikentää myös männän rakennetta. SGH-iskunpituusmittausjärjestelmässä mäntään tarvitaan vain yksi pieni kierre vaijerin kiinnittämiseksi. Järjestelmä tarjoaa siis suuren potentiaalin työkustannusten, tuotantoaikojen ja lopulta hydraulisylinterin kokonaiskustannusten säästöihin. Mitä pidempi iskunpituus, sitä suuremmat säästöt. Sylinterivalmistajat, koneenrakentajat ja loppukäyttäjät hyötyvät tästä kaikki – todellinen win-win-tilanne kaikkien kannalta.


Integroitavissa myös teleskooppisylintereihin

Lisäksi, vaihtoehtoisista mittausmenetelmistä poiketetn, SGH-mittaustekniikkaa voidaan käyttää myös teleskooppisylintereissä. Suunnittelijat saavat aivan uusia mahdollisuuksia edistyksellisten apujärjestelmien ja lisätoimintojen kehittämiseen liikkuvissa koneissa.


Yhteystiedot