LAPP Groupin johtoryhmä (vasemmalta oikealle): Hubertus Breier, CTO, Matthias Lapp, CEO, Jan Ciliax, CFO, and Dr. Christoph Hiller, CSO.

Stuttgart, 21. helmikuuta 2024 - LAPP katsoo taaksepäin edelliseen talousvuoteensa tyytyväisenä. Maailmanlaajuinen markkinajohtaja kaapelien ja liitosteknologian integroiduissa ratkaisuissa kasvatti liikevaihtoaan edellisellä talousvuotena 2022/2023 (lokakuu 1 - syyskuu 30) 2,9 prosentilla 1,92 miljardiin euroon. LAPPin työntekijämäärä maailmanlaajuisesti nousi 5 551:een 30. syyskuuta 2023 mennessä.

"Heikentyvän talouden ja toisen vuosipuoliskon entistä vaikeamman tilanteen huomioon ottaen olemme tyytyväisiä talousvuoteen. Olemme ylpeitä saavuttamastamme myyntikasvusta", sanoo Matthias Lapp, LAPP Groupin CEO. Negatiiviset valuuttakurssi- ja kuparihintojen vaikutukset pois lukien kasvu oli 8,2 prosenttia. "Vuottamme leimasi yrityksemme tekeminen entistä "säänkestävämmäksi". Olemme investoineet vahvasti - emme vain tehokkaampaan tuotantoon ja logistiikkaan, vaan myös niiden tulevaan kasvuun ja innovaatiovoimamme  vahvistamiseen." Stuttgartissa toimiva perheyritys suunnittelee investoivansa useita satoja miljoonia euroja tuotantokapasiteetteihin, teknologiaan ja digitalisaatioon nykyisen Strategia 2027 -kauden aikana.

 Sähköisen liikenteen segmentti kasvoi voimakkaasti tilikaudella 22/23
Vahvaa kehitystä Euroopassa

Euroopassa, joka on konsernin suurin markkina-alue, LAPP navigoi haastavassa talousympäristössä kaikenkaikkiaan hyvin ja kasvatti liikevaihtoaan. Inflaatio nosti hankintahintoja erityisesti raaka-aineissa, ja myös logistiikan kustannukset nousivat. "Kasvava sääntely, tulevaisuudensuunnittelun epävarmuudet, korkeat energiahinnat ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä työvoimapula aiheuttavat meille suurta huolta", korostaa Matthias Lapp. Siksi LAPP keskittyy entistä enemmän kasvuun Euroopan ulkopuolella.

Massiivinen investointiohjelma

LAPP investoi 67 miljoonaa euroa tuotantoonsa ja teknologioihinsa maailmanlaajuisesti - kasvua oli 66 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tämä on LAPPin vastaus markkinoiden lisääntyvään eriytymiseen, joka on selvästi havaittavissa kaikilla mantereilla. Tavoitteena on optimoida edelleen tuotteiden saatavuutta ja tuotevalikoimaa asiakkaille ja asettaa yritys kasvuun. "On hyvä, että olemme jo läsnä kaikilla tärkeimmillä markkinoilla ympäri maailmaa ja parannamme edelleen asiakasläheisyyttämme näillä massiivisilla investoinneilla", sanoo Matthias Lapp.

Painopiste oli Kiinan, Intian ja Euroopan tuotantolaitosten laajentamisessa, tuotantokapasiteetin lisäämisessä Ranskassa, Italiassa ja Sveitsissä sekä varasto- ja logistiikkatilojen kehittämisessä Yhdysvalloissa. LAPP avasi esimerkiksi Shanghaissa toisen tehtaan, joka on erikoistunut datakaapeleihin ja Single Pair Ethernet -ratkaisuihin. Bhopalissa LAPP valmistaa nyt omia muovimassojaan merkkikaapeleiden vaippoihin, esimerkiksi ÖLFLEX®-liitäntä- ja ohjauskaapeleihin, ja lisää näin vertikaalista integraatiota. LAPP on myös avannut ensimmäisen tuotantolaitoksensa Meksikossa.

LAPPin kasvutekijät

Voimakas kasvu tapahtui sähköliikenteen alalla, liikevaihto kasvoi noin 35 prosenttia. Tšekkiin perustettiin uusi tuotantolaitos, jotta liiketoiminta uusien OEM-asiakkaiden kanssa voisi laajentua entisestään. Muita viime vuoden kasvua vauhdittaneita tekijöitä olivat muun muassa akkuliiketoiminnan ratkaisut. LAPPin tuotteita ei asenneta itse akkuihin, mutta liitäntäratkaisuja käytetään vastaavissa automaatiojärjestelmissä tehtaissa ja energian varastointijärjestelmissä. LAPP varmisti mielenkiintoisia hankkeita Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa. Myös teollisuusviestintään tarkoitettujen dataratkaisujen liiketoiminta kasvoi merkittävästi. Tämä johtui tehdasautomaation suuntauksesta. Pelkästään APAC-alueella LAPP saavutti 20,5 prosentin kasvun.

Katse vuoteen 2023/2024: Kasvua vaikeista merkeistä huolimatta

"Jatkuvien taloudellisten haasteiden vuoksi erityisesti kotimarkkinoillamme DACHissa odotamme haasteita kuluvana tilikautena, jota taklaamme jatkuvasti kustannusten ja myynnin fokusoimisen osalta. Yleisesti ottaen kasvun puuttuminen ei ole meille vaihtoehto", Matthias Lapp korostaa. LAPP keskittyy siksi edelleen Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan, mutta näkee kasvupotentiaalia myös Euroopassa ja Lähi-idässä. "Vahvistamme edelleen maailmanlaajuista kilpailukykyämme ja luomme asiakkaillemme yhteistyömahdollisuuksia paikallisesti", Matthias Lapp sanoo ja lisää: "Kotimarkkinoillamme Saksassa tarvitsemme tähän myös poliittisten päättäjien apua. Kustannusintensiiviset sijaintitekijät vaikeuttavat yhä enemmän ennakoivaa suunnittelua ja toimintaa. Haluaisin nähdä luotettavia suojakaiteita yritystoiminnassa sen sijaan, että saamme lisää kapuloita rattaisiin. 


LAPP hyödyntää uutta biohajoavaa muovia teollisuuden Ethernet-kaapelien vaippamateriaalissa

Lue lisää

Single Pair Ethernet (SPE) – Tulevaisuuden kommunikointiin

Lue lisää

AC/DC - enemmän kuin rockbändi

Lue lisää

Asiantuntijamme apunasi
ota yhteyttä!

Tekninen myynti
Tarjouspyynnöt, speksaus, tuotetuki

020 764 6410

Email


Asiakaspalvelu
Avoimet tilaukset, tilausten seuranta

020 764 6420

Email