Kuparin kurssi  539 €/100 kg info.automaatio@lappgroup.com

Lapp Automaatio Oy on tuonut langattomaan IoTKey® -mittaus- ja -etävalvontaratkaisuun nyt myös mahdollisuuden asennuksiin vaativissa teollisuusympäristöissä

Tuttua ovat pitkä kantama ja paristonkesto sekä hyvä häiriönsietokyky. Uutta on ATEX-sertifioitu kotelointi läpivienteineen. Valittavina ovat yhden tai enintään neljän lähettimen koteloratkaisut. Suojaustapa Ex db / Ex tb soveltuu tilaluokkiin 1/21.
Tuoteryhmäpäällikkö Vesa Tepponen mainitsee, että Lapp Automaation Ex-koteloitu mittauslähetin soveltuu asennettavaksi moniin ATEX-ympäristöihin, kuten öljynjalostamoille.

”Tällä tekniikalla on paljon käyttömahdollisuuksia vaativissa teollisuussovelluksissa, muun muassa energia- ja kemianteollisuudessa. Lähettimellä on hyvä häiriönsieto ja pieni tehonkulutus. Verkossa ei tarvita yhtä suurta määrää tukiasemia, kuin esimerkiksi WLAN-pohjaisissa ratkaisuissa. Isonkin tehdasalueen sisällä tehtäviin mittauksiin riittää usein yksi tukiasema”, Tepponen sanoo.

Eri suureita useasta mittauspisteestä

Yhden IoTKey®-monitoimilähettimen kanssa voidaan käyttää jopa kolmea mittausanturia ja lukea eri mittaustietoja, kuten lämpötila ja vastus. mA/V-viestitulon kautta voidaan lukea muitakin suureita. Liitettävät laitteet on luonnollisesti valittava ja asennettava tarvittavan Ex-luokituksen mukaisesti. Mittaustieto lähetetään langattomasti turvalliseen tilaan asennettavalle gateway-laitteelle – pitkienkin etäisyyksien takaa ja vaikeissakin olosuhteissa.

Pitkät välimatkat – no problem

”Aloitimme kehittämään langattoman mittauksen ratkaisuja, koska teollisuus- ja maastosovelluksissa langallisten mittausten käyttö pitkillä yhteysväleillä on ollut hankalaa ja kallista varsinkin jälkiasennuksissa”, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Janne Talvitie Lapp Automaatio Oy:stä.


Langattomissa yhteyksissä käytettäväksi valittiin kansainvälinen LoRaWAN-tiedonsiirtoverkko (Long Range Wide Area Network), joka on luotettava pitkän kantaman tiedonsiirtoratkaisu. Euroopassa LoRaWAN-verkko toimii 868 MHz:n taajuudella. Langattoman signaalin kantama on sisätiloissa yleensä satoja metrejä ja ulkona useita kilometrejä. Tekniikan ansiosta lähetinlaitteen pariston käyttöikä voi olla useita vuosia toteutuksesta riippuen.

Interested?  Lisätietoja tuotteesta täältä.

Lataa lehdistötiedote tästä